Saygı duruşunda yaşananlar dünya basınında

Türkiye - Yunanistan maçından önce Paris katliamında hayatını kaybedenler için yapılan 1 dakikalık saygı duruşunun ıslıklaması ve "şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganının atılması dünya basınında geniş yer buldu.

Türkiye'nin Yunanistan'la oynadığı maçın öncesinde Paris’teki katliamda yaşamını yitirenler için yapılan saygı duruşunda "şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganın atılması ve tekbir sesleri dünya basınının gündemi oldu.

FRANSIZ L'QUİPE GAZETESİ: Fransız L'Quipe Gazetesi maçla ilgili, "Fatih Terim Stadyumu'ndaki dostluk maçından önce Paris saldırılarının kurbanları anısına bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Bu saygı duruşu değil. Bazı destekçiler tarafından durmaksızın ıslıklandı. Bir grup taraftar "Allahu Ekber" diye Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Yunan mevkidaşı Aleksis Çipras'ın bakışları altında sloganlar attılar. Türk milliyetçi sloganlar düzenli olarak maç esnasında devam etti" ifadelerini kullandı.

LE FİGARO GAZETESİ: Le Fıgaro Gazeteside ıslıklı gece için, "Çok kişiden destek geldi" yorumunu yaptı.

İSPANYOL AS GAZETESİ:  Türkiye’de Paris’te ölenlerin anısına bir dakikalık sessizlik bekleniyordu. Ancak yerini ıslıklar ve Allahu Ekber sesleri aldı.

DAİLY MAİL: Türkler, Paris’te hayatını kaybedenler için yapılan saygı duruşunu “Allahu Ekber” tezahüratlarıyla yuhaladı.

GUARDİAN: Türkiye’de taraftarlar Fransa’daki terör saldırısında ölen 132 kişi için yapılan saygı duruşunu ıslıklarla bozdu.

BİLD: Türkiye-Yunanistan maçında bir skandal yaşandı. Islıklar saygı duruşunu bozdu.

L’QUİPE: Bu saygı duruşu değil. Bazı destekçiler tarafından durmaksızın ıslıklandı. Bir grup “Allahu Ekber” diye bağırdı.

LE MATIN: Tüm statlar Fransız bayrağı ile donatılırken Türkiye’de yaşananlar hayret verici.

İTALYAN ILMESSAGİERO GAZETESİ: Utanç tablosu