Şantiyeler cinayet mahali: İnşaat balonu öldürüyor

Haftalık dergi soL'un yeni sayısı, Torun Center'da yaşanan ve 10 işçinin hayatını kaybettiği iş cinayeti nedeniyle, "Şantiyeler cinayet mahali: İnşaat balonu öldürüyor!" manşetiyle çıktı. Haftalık dergi soL, bugün meydanlarda yarın ise bayilerde olacak.

Madenlerden inşaatlara, art arda işçilerin ölüm haberleriyle sarsılı oldu Türkiye. Sarsılmanın yalnızca bir acı yaşamak anlamıyla değil üstelik, bu terazinin bu sıkleti daha fazla kaldıramayacağının işareti olarak da. Torun Centre'da hayatını kaybeden 10 işçinin ardından söylenecek çok söz var, sorulacak çok soru var. Ama en önemli soru, "katiller kim?"in cevabı belli, AKP. soL derginin yeni sayısı "Şantiyeler cinayet mahali: İnşaat balonu öldürüyor!" manşetiyle bugün meydanlarda olacak, yarın ise bayilerde...

Çalışmak için yaşa - Alpaslan Savaş

Düşünceli entel - Kemal Kadıoğlu

Komüniste 'Aman ha!' - Nihat Behramoğlu

Efsaneler ve Bitkiler - Vedat Özdemiroğlu

Kavel Direnişi - Hüseyin Ekinci

Sermayenin betonunu sanatla sıvamak - İnsel İnal

Başrolde TOKİ var
"Sömürücü" sözcüğü, bugünün Türkiyesi'nde artık sermaye sınıfını tanımlamaya yetmiyor. İnsana dair her şeyi "yok etme"ye evrilmiş, bu davranışı toplumsal ölçeğe yaymanın rahatlığıyla hareket ederek saldıran bir sınıftan söz etmek durumdayız.

İşçi kanıyla büyüyorlar
Büyük iş cinayetlerine hikmetse hep yandaş firmalarda yaşanıyor. AKP iktidarında büyüen dev şirketler devletten aldıkları ihalelerle palazlanırken, işçilerin payına ölüm düşüyor. Patronların ceza dahi almadığı sistemde, failler birbirini aklıyor. Yıldız Koç'un yazısı soL'da...

Ölmek için sıra bekleyenler
Torunlar'on 10 işçiye mezar olan rezidansında, inşaat belirsiz bir süre için durdu. Binlerde işçi şimdi ne yapacağını bilmiyor. Kimi topluyor bavulunu, insanlık dışı koşullarda yaşamaya mahkum edildiği koğuşları bırakıp memleketlerine dönüyor. İşçiler yaşam ve çalışma koşullarını, Neslihan Koçaslan'a, soL dergiye anlattı.

CHP bu sorumluluğu taşıyamaz
Kılıçdaroğlu'nun yeniden genel başkan seçildiği kongre için söylenecek ilk söz, bu partinin AKP'ye karşı mücadelede Türkiye halkının sorumluluğunu alamayacağının tescil edildiğidir. Volkan Algan'ın yazısı soL'da...

2014 NATO zirvesi: Rusya'ya savaş ilanı
NATO, Galler'de düzenlenen zirvede kendine yeni bir düşman seçti: Rusya. Örgütün önümüzdeki dönem planları arasında "Avrupa'yı Rus tehdidinden kurtarmak için" bölgeye askeri yığınak yapmak yer alıyor. Özlem Başarır yazdı.

ABD müdahalesine neden karşı çıkılmalı?
Ortadoğu'da IŞİD terörü gün geçtikçe artarken, ABD bölgeye müdahale için adım atmaya başladı. IŞİD mezalimine rağmen ABD'nin müdahalesine karşı çıkmak için çok neden var. Ali Beysülen'in yazısı soL'da.

Aydemir Güler, Kemal Okuyan, Aytek Soner Alpan, Şule Süzük Toker yazılarıyla bu hafta soL'da.