Putin'den RT ve Sputnik'e tebrik

Rusya Devlet Başkanı Putin, Avrupa Parlamentosu'nda onaylanan RT ve Sputnik karşıtı karara ilişkin olarak, "RT ve Sputnik'te çalışan gazetecileri sonuç getiren çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Avrupa Parlamentosu'nda (AP) 304 oyla kabul edilen ve içerisinde Sputnik ile RT'nin AB'ye tehdit olarak gösterildiği karara ilişkin açıklamalarda bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Bir kez daha batı toplumunda demokrasi kavramının bozulduğunu gözlemliyoruz. Bize demokrasiyi öğretmeye çalışıyorlar fakat bunun en iyi yöntemi yasaklar değil" dedi.

Sputnik Türkiye'nin aktardığına göre Putin, "Sağduyunun hakim olmasını ve Rus medyasına yönelik gerçek sınırlamaların olmamasını umuyorum" diye de ekledi.

Rus lider, "RT ve Sputnik'te çalışan gazetecileri sonuç getiren çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum" dedi.

Öte yandan Sputnik ve Russia Today (RT) Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan, AP’nin Rus medya kuruluşlarının Avrupa’daki faaliyetlerini kısıtlamayı öngören karar taslağını onaylaması doğrultusunda BM, UNESCO ve Avrupa Güvenlik ve İstihbarat Teşkilatı’na (AGİT) tedbir için başvurduklarını duyurdu.

Sputnik de, AP'nin, Rusya'nın AB'ye karşı propagadansını yürüttüğü iddiasıyla Sputnik ve Russia Today'in de aralarında bulunduğu basın kuruluşlarına yönelik tedbir alınmasını öngören kararı onaylamasının ardından bir açıklama yaptı.

Sputnik'in açıklamasında, "Karar tasarısıyla ilgili olarak BM, UNESCO, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) ve Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü gibi uluslararası kuruluşlarla çok sayıda medya kuruluşu ve sendikaya bizlerle dayanışma içinde olmaları; ayrımcılığa ve sansüre karşı çıkmaları için başvuruda bulunduk. Sputnik'in de üyesi olduğu uluslararası medya topluluğunu AP kararı hakkındaki fikirlerini dile getirmeleri ve demokrasinin değerlerini korumaları için yanımızda yer almaya çağırıyoruz" ifadelerine yer verildi.