Polis istihbaratı habere sızdı!

Zaman gazetesi, Bakan Yıldız'a yumruk atan kişinin dosyasını açtı. Haberde saldırganın geçmişine ve ilişkilerine ilişkin polisten elde edildiği anlaşılan bilgilere yer veriliyor. Haberin başlığında ise doğru olmadığı halde "yumrukçu Eğitim-Sen üyesi" ifadesine yer veriliyor.

Zaman gazetesinin Sedat Güneç imzasıyla yayınladığı, "Yumrukçu saldırgan, Eğitim-Sen üyesi, İşçi Partisi ile bağlantılı" haberde birden fazla skandala imza atıldı.

Zamanın yayınladığı haberin başlığında Eğitim-Sen üyesi olduğu iddia edilen Şahin Şimşek'in, haberin içinde Türk Eğitim-Sen üyesi olduğu belirtildi.

Çalakalem ifadeler ve gözlemlerle dolu olan haberde yer alan ayrıntılar ancak Şahin Şimşek hakkında istihbarat toplayanların elinde olacak nitelikte. Muhabirin saldırgan hakkında kapsamlı bir araştırma gerçekleştirdiğini söylediği polisten edindiği ve olduğu gibi yayınladığı anlaşılan bilgiler çok sayıda muğlak ifade barındırıyor.

"Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a Kayseri'de yumruklu saldırıyı gerçekleştiren Şahin Ş.'nin sabıkası kabarık çıktı" denilen haberde, saldırganın 1994 yılında memura hakaret ve darp suçlarından hüküm giydiği, 11 yıl sonra kasten yaralamadan adli işlem gördüğü belirtildi.

Göz göre göre yalan
Şahin'in siyasi bağlantılarına da yer verilen haberde polisin verdiği bilgiler doğrultusunda saldırganın hiçbir somut veri olmadığı halde çeşitli siyasi partiler ve çevrelerle ilişkilendirildiği de dikkat çekti. Şimşek hakkında şu ifadeler kullanıldı:
"Polis, saldırgan hakkında kapsamlı bir araştırma da gerçekleştirdi. 1994 yılında memura hakaret ve darp suçlarından hüküm giyen saldırgan, 11 yıl sonra da kasten yaralamadan adlî işlem gördü. Saldırganın Türk Eğitim-Sen üyesi zanlının Kayseri İşçi Partisi (İP) yönetimiyle irtibatlı olduğu saptandı. Zanlının 'Başbakan Erdoğan'dan nefret edenler' şeklindeki internet sitelerine de üye olduğu, yapılan incelemede ortaya çıktı. Şahin Ş.'nin tören sırasında hükümet aleyhine slogan atan grup içinde bulunduğu belirtiliyor. 1994'te sarhoş halde bir şahsı darp, aynı yıl umumun istirahatini bozmak ve görevli memura hakaret suçları Şahin Ş.'nin sabıka dosyasında yer alıyor. Zanlı hakkında 2005'te kasten yaralama suçundan adlî işlem yapıldığı da öğrenildi. Türk Eğitim-Sen üyesi Şahin Ş.'nin aynı zamanda yasa dışı TKP örgütü organizasyonlarındaki etkinliklere katılan kişilerle irtibatlarının olduğu da iddia ediliyor. Organize suç örgütü elebaşısı Sedat Peker'in bağlantısı olduğu bazı kişilerle de ilişkileri istihbarat çalışmasında belirlendi."

Ülkü ocağı bağlantıları görmezden mi geliniyor?
Bugün basında Şahin Şimşek'in facebook sayfasında üye olduğu gruplara ilişkin bilgiler de yer aldı. Zaman gazetesinin eline geçen istihbaratta, "ülkü ocakları" gruplarına üye olduğu görülen Şimşek'in bu bağlantılarının neden görmezden gelindiği bilinmiyor.

İşte Şimşek'in üye olduğu gruplar:
Türk milleti, Türk bayrağı, Vatan ve bayrak, Mehmetçik, Silahlar, Özel harekat hayranları, AKP'nin ilkleri ve sattıkları, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Türk'üm Ulan Var mı Dahası, Şehit Anaları İçin 500.000 Hayran, Jandarma Genel Komutanlığı, Kayseri Ülkü Ocakları, Ben Türk'üm Arkadaş, Ey özenti gençlik!, Titre ve kendine gel,Türk Kültürüne sahip çık, Alparslan Türkeş, Türkiye Ülkü Ocakları, Erdal Sarızeybek, Rauf Denktaş, Düziçi Ülkü Ocakları, Ülkücü Sanatçılar, Tayyip Erdoğan'dan nefret edenler, Yılmaz Özdil ve yazıları.


Saldırganın Alparslan Türkeş'in mezarında çektirdiği fotoğraf

(soL-Haber Merkezi)