Özgür Gündem çalışanlarından tepki

KCK operasyonu adı altında Özgür Gündem gazetesine yapılan baskına ve gözaltılara tepki göstermek için bir araya gelen gazete çalışanları yaşananlara son verilmesini talep ettiler.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nde bir araya gelen Özgür Gündem gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Av. Eren Keskin ve gazete çalışanları, iki gün önce KCK operasyonu adı altında yapılan polis baskınına tepki gösterdiler.

Özgür Gündem yazarları Av. Ayşe Batumlu ve Cengiz Kapmaz’ın da gözaltına alındığı baskına karşı Av. Eren Keskin, “Biz kararlıyız. Musa Anterlerin, Ferhat Tepelerin, Hüseyin Denizlerin ve katledilen tüm arkadaşlarımızın anılarına olan bağlılığımız bizi buna zorunlu kılıyor. Gün olur devran döner. Biz gazeteciyiz" dedi. Keskin, "Bizi siyasal iradenin gazetemize yönelik baskılarından çok, basın dünyasında bazı gazetecilerin söyledikleri ve yazdıkları incitiyor. O nedenle sıranın bir gün herkese geleceği gerçeği hiç unutulmamalıdır. Konuşulmayanı, duyulmak istenmeyeni, görmekten korkulanı açığa çıkarmayı görev edindik, bu görevi yerine getirmeye devam edeceğiz" diyerek siyasi iktidarın baskılarına karşı tepki göstermeye çağrıda bulundu.

(soL - İstanbul)