Oral Çalışlar bu sefer dönmedi...

Radikal yazarı Oral Çalışlar, yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda safını belirledi. Erdoğan'a sahip çıkan Çalışlar, yaşananları “darbe girişimi” olarak nitelendirdi.

Habertürk Tv'ye konuşan Radikal gazetesi yazarı Oral Çalışlar, Başbakan'a arka çıktı. Yapılanların darbe girişimi olduğunu ve siyasi iradenin yanında durulması gerektiğini öne süren Çalışlar şöyle konuştu:

“28 Şubat sürecinde siyaset, siyaset dışı yollarla ve çeşitli araçlarla ipotek altına alındı ve yok edildi. Şimdi yeniden aynı şeyle yüz yüze geliyoruz. Bunu kabul etmememiz gerekiyor. Artık yeter. Evet, bu iktidarın da demokrasi konusunda ciddi zaafları olduğunu görüyorum ve yazıyorum. Yazmaya da devam edeceğim ama şuan küçük ayrıntıların zamanı değil. Bu senaryo seçilmiş bir hükümeti itibarsızlaştırarak yok etmeye yönelik ve seçilmemişlerin yönetebileceği yeni bir Türkiye kurma projesidir. Ben bu projeyi kabul etmiyorum. 'Nasıl 28 Şubat'ı nasıl '27 Nisan'ı kabul etmediysem bunu da kabul etmiyorum. Ben gider oyumu CHP'ye veririm, verdim de hep zaten, irademle belirlerim ama benim irademe rağmen başkaları farklı yönetmlerle bu iradeye ipotek koymasınlar.”