Oğuz Güven'i tutuklayan yargı, yandaş gazetenin 'Kamyon kağıt gibi ezdi' başlığını görmedi

Cumhuriyet.com.tr'nin yayın yönetmeni Oğuz Güven'i, 55 saniye yayında kalan ve sonra değiştirilen "Başsavcıyı kamyon biçti" ifadesi nedeniyle tutuklayan yargı, AKP yandaşı "gazete" Türkiye'nin manşetten verdiği "Kamyon kağıt gibi ezdi" ifadesini görmezden geldi. Bu durum akıllara "Biçti ifadesi tutuklama için bahane mi" sorusunu getirdi.

Cumhuriyet com.tr’nin Genel Yayın Yönetmeni gazeteci Oğuz Güven’i, 55 saniye sonra değiştirilen “Başsavcı Mustafa Alper'i kamyon biçti” ifadesi yüzünden tutuklayan yargı, yandaş "gazete" Türkiye'nin manşetini görmedi.

Gazeteport'ta yer alan habere göre, her dönem iktidar partilerine yakınlığı ve sempatisiyle tanınan, tüm zamanların yandaşı olan Türkiye "gazete"si, Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper’in ölümüne ilişkin haberi manşetten verdi ve “Kamyon kağıt gibi ezdi” ifadesini kullandı.

"BİÇTİ" İFADESİ TUTUKLAMA İÇİN BAHANE Mİ?

Türkiye adlı "gazete", 11 Mayıs’ta Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper’in yaşamını yitirdiği trafik kazasını “Karanlık Kaza” başlığıyla verdi. Haberin yan tarafında yer alan olay fotoğrafının üstündeki, "Kamyon kağıt gibi ezdi" ifadesi dikkat çekti. Mustafa Alper’in fotoğrafından çıkan ok, ezilen arabayı işaret ediyor.

İşte yandaş "gazete" Türkiye'nin manşeti: