'Ödül sizin olsun, Gezi Parkı bizim!'

Türkiye Halkla İlişkiler Derneği'nin İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'ya ödül vermesinin ardından, aynı ödülü daha önce alan genç iletişimciler bir açıklama yayınladılar. İletişimciler, "Gezi Parkı bizim" derken, kazandıkları ödülü kargoyla iade edeceklerini ilan ettiler.

Türkiye Halkla İlişkiler Derneği'nin (TÜHİD) İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'ya "halkla ilişkiler" ödülü vermesi üzerine, daha önce aynı derneğin Genç İletişimciler Halkla İlişkiler kategorisinde 2.'lik ödülü kazanan genç iletişimciler bir açıklama yayınladılar.

Gezi Parkı direnişindeki tutumu nedeniyle Vali Mutlu'yu eleştiren iletişimciler, 2011 yılında aldıkları ödülü de kargoyla iade edeceklerini ilan ettiler:

İşte o açıklama:

"Ödül sizin olsun, Gezi Parkı bizim!

2011 yılında TÜHİD Altın Pusula Genç İletişimciler Kategorisi ikincilik ödülü sahipleri olarak bu seneki ödül töreninde İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’ya ödül verildiğini öğrenmiş bulunmaktayız.

Ödül jürisi ödülün Gezi Parkı olayları öncesinde verilmiş bir karar olduğunu belirtti. Vali Mutlu da ‘Ödülün Gezi Parkı olayları ile ilgisi nedir? diye sordu.

Aklımıza takılan ‘bağzı’ sorular var:

Gezi Parkı olayları öncesinde verilmiş bir karar neden değiştirilmesin? İletişim çalışması bitse de etkisi devam eden bir süreç değil midir?

Okulda ve işimizde öğrendiğimiz en önemli olgu iletişimin sürekliliğidir. Söylediğiniz her cümle, giydiğiniz kıyafet, taktığınız bir kravat sizin imajınızı belirler. Çünkü biz üniversitemizden ve iş ahlakımızdan böyle gördük, bu bakış açısıyla hareket etmekteyiz.

Bizim 2011 yılında aldığımız ödülün bu olaylarla ne kadar ilgisi varsa Gezi Parkı olaylarını bize göre yönetemeyen bir şehrin valisinin bu ödüle layık gösterilmeyecek olmasının da o denli ilgisi vardır.

İlgililerin aradaki anlayış farkını anlamaları ve ödülü geri alması için biz bir adım atıyoruz ve aldığımız ödülü iade ediyoruz.

Bununla birlikte bu sene ve daha önceki yıllarda ödül alan kurum, kuruluş ve kişileri ödüllerini geri vermeye davet ediyoruz.

Bu karar tamamen bizim insiyatifimiz olup ne danışmanımızın ne fakültemizin ne de okulumuzun aldığımız karar hakkında bir bilgisi yoktur.

Saygılarımızla

ZassPass

Ertuğrul Taşlık, Murat Özmutlu, Onur Karakaya, Yiğit Kılıç"

(soL - Haber Merkezi)