Odatv ekibine gözaltını kınıyoruz

Bugün sabah saatlerinde Odatv haber sitesi bürosu ve site yöneticilerinin evlerinin basılmasının ardından, Soner Yalçın, Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu ve Ayhan Bozkurt’un Ergenekon üyeliği iddiasıyla gözaltına alınmasını kınıyoruz. Öncelikle Odatv’de dün yayımlanan görüntüleri araştırmakla yükümlü olan savcı ve emniyet görevlilerinin, bunun yerine gazetecileri gözaltına almayı tercih etmesi ülkemizin nasıl bir karanlığa sürüklendiğini bir kez ortaya koymuştur.

Önceki gün Balyoz Davası kapsamında gerçekleştirilen gözaltılar, ülkenin gündemine yeni bir yargı skandalı daha ekledi. Gözaltılara gerekçe olarak, "yeni deliller” bulunması ileri sürülürken, bir kez daha “delil” diye nitelenen belgelerdeki açık tutarsızlıkların gözlerden kaçırıldığına tanık olduk. Bu operasyonun hemen ardından da Odatv yöneticileri ve editörleri, bu kez Ergenekon Örgütü üyeliği iddiasıyla gözaltına alındılar.

Birçok basın organında, gözaltı ve baskınların odatv'de dün yayınlanan görüntülerle ilgili olduğu ileri sürüldü. Söz konusu görüntülerde polisin nasıl delil imal ettiğine ilişkin büyük bir tartışma yaratması gereken konuşmalar geçerken, Ergenekon Davası savcısı ve emniyet teşkilatı bu görüntü ve konuşmaları soruşturmak yerine onları yayımlayan gazetecileri gözaltına almayı tercih etti. Bu "tercih" ne yazık ki hiç kimseyi şaşırtmadı.

AKP iktidarı seçim atmosferine giren ülkemizde baskısını iyice artıracağını, aydınlara, halka, aydınlanmadan ve bağımsızlıktan yana olan ve AKP eliyle gerçekleştirilen "dönüşümlere" direnç gösteren herkese dünyayı dar etmek için elinden geleni yapacağını göstermiştir. Başka bir deyişle, Odatv’ye yapılan baskın ve ardından gerçekleştirilen gözaltılar, AKP’nin seçimlere yönelik nasıl bir hazırlık içerisinde olduğunu göstermektedir. AKP halka ve aydınlara boyun eğdirmek için bütün gücünü kullanmakta, boyun eğmeyenleri baskıyla, hukuksuzlukla yıldıracağını ummaktadır.

soL haber portalı emekçileri olarak ülkemizin bağımsızlığından, aydınlanmadan, soldan yana olan herkesi AKP’ye boyun eğmemeye çağırıyoruz. Halka karşı sorumluluğunu yerine getirmeye çalışan dürüst ve namuslu gazeteci ve aydınlara karşı düzenlenen bu operasyonu bir kez daha kınıyoruz. Bu operasyon, basın özgürlüğüne sahip çıkmanın yolunun da AKP’ye ve onun temsil ettiği “yeni Türkiye düzenine” boyun eğmemekten geçtiğini gösteriyor. soL emekçileri olarak boyun eğmeyeceğimizi ilan ediyor ve ilgili savcı ve emniyet görevlilerini öncelikle dün Odatv'de yayımlanan görüntüleri açıklamaya davet ediyoruz.

soL Haber Portalı