Nokta dergisinden açıklama: 2 Kasım'ın ilk kurbanları biz olduk

Genel Yayın Yönetmeni ve Yazı işleri müdürü tutuklanan Nokta dergisinden açıklama geldi.

Haber Merkezi

Nokta dergisine yapılan operasyonda gözaltına alınan Genel Yayın Yönetmeni Cevheri Güven ve Sorumlu Yazı işleri Müdürü Murat Çapan "hükümete siahlı isyan" suçlamasıyla tutuklandı. Nokta dergisinden tutuklamalarla ilgili bir açıklama geldi. Dergi, "2 Kasım'ın ilk kurbanları biz olduk" dedi.

Nokta dergisi Yayın Editörü İsmail Evren, "Türkiye, 2 Kasım’da yeni Türkiye’ye değil bambaşka bir Türkiye’ye uyanırken, bambaşka Türkiye’nin ilk kurbanları Nokta dergisi oldu. Nokta dergisi, 2 Kasım tarihli kapağı nedeniyle hem toplatıldı hem de Genel Yayın Yönetmeni Cevheri Güven ve Sorumlu Yazıişleri Müdürü Murat Çapan gözaltına alınıp tutuklandı. Tutuklanma gerekçesi derginin kapağıydı. Derginin kapağında da seçim süreci boyunca defalarca dile getirilen ‘Türkiye bir iç savaş ortamına gidiyor’ tezinin derlenmiş, tek bir cümleyle özetlenmiş haliydi. Bu kapak nedeniyle Türkiye basın tarihine kara bir sayfa daha eklendi" dedi.

'HALKI SİLAHLI İSYANA TEŞVİK' SUÇU
Yayın Editörü Evren'in açıklaması şu şekilde:

Genel Yayın Yönetmenimiz ve Sorumlu Yazıişleri Müdürümüz aynı anda gözaltın alınırken Türk Ceza Kanunu’nda, Türk Basın Kanunu’nda basın suçlarıyla ilgili hiçbir sorumluluğu olmayan genel yayın yönetmenimiz gözaltına alınıp tutuklanırken asıl amaç hem gözdağı vermek hem de Nokta Dergisi’ni boğmaktı. Nokta dergisinin bundan sonra yayın hayatına devam etmesini engellemek istediler. Savcı bey arkadaşlarımızı alenen suça tahrik suçlamasıyla tutuklamaya sevk etti. 

Yalnız hakim bey suçlamayı değiştirdi. Suçlamayı halkı silahlı isyana teşvik yani darbeye teşebbüsle suçladı ve bu suçlamayla tutukladı. Bu, Türk basın tarihine kara bir leke olarak geçeceği gibi Nokta’yı da durdurmaya, Nokta’nın yayın hayatını bitirmeye yetmeyecek bir karar. Nokta bundan sonra bundan önce olduğu gibi aynı yayın çizgisinde, aynı anlayışla, korkmadan, yılmadan doğruları, gerçekleri yazmaya devam edecek.