Nazlı Ilıcak’a hapis istemi

Hakim Osman Kaçmaz hakkında “işgüzar” diyen Nazlı Ilıcak’a, hakkında açılan davada savcı tarafından 2 yıl 8 aya kadar hapis cezası istendi.

Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi hakimi Osman Kaçmaz'a “işgüzar” dediği için yargılanan gazeteci Nazlı Ilıcak'ın, 1 yıl 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

Ilıcak, İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın duruşmasında “Yazılan yazıda olay günceldir. Birtakım somut gerçekler söz konusudur. O günlerde müşteki Osman Kaçmaz hakkında çok sayıda gazetede yazı çıkmıştı. Benim objektif değerlendirme yaptığım yazımdaki şu cümlelerden bellidir. 'Sincan hakiminin ideolojik davranması da mümkündür ya da vicdanen Gül'ün dokunulmazlığının bulunmadığına inanıyordur'. Bu cümle bana aittir. Objektif değerlendirme yaptığımı göstermektedir” dedi.

Davayla ilgili mütalaasını açıklayan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Atilla Ayvacı, Osman Kaçmaz'a basın yoluyla hakaret edildiğini ve hakaret suçunun unsurları oluştuğunu ifade ederek, Ilıcak'ın 1 yıl 4 aydan, 2 yıl 8 aya kadar hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

(soL - Haber Merkezi)