'Muhabirler insandır'

Florya Metin Oktay Tesisleri'nin giriş kapısına sıkışarak hayatını kaybeden foto muhabiri Erkan Koyuncu için meslektaşları eylem yaptı. Açıklamada, "Artık bize dayatılan uygunsuz çalışma şartlarını kabul etmiyoruz" denildi.

Foto muhabiri Erkan Koyuncu’nun Florya Metin Oktay Tesisleri’nin giriş kapısına sıkışarak yaşamını yitirmesi üzerinden bir ay geçerken meslektaşları ve Türkiye Gazeteciler Sendikası davanın takipçisi olacaklarını ilan etti.

Galatasaray Meydanı'nda bir araya gelen gazeteciler, "Muhabirler insandır" başlıklı yaptıkları açıklamada, spor muhabirlerinin yaşadığı sorunlara dikkat çekerek Türkiye Futbol Federasyonu’na ve Kulüpler Birliği’ne çağrı yaptı, koşulların düzeltilmesini istedi.

'Bize dayatılanları kabul etmiyoruz'
Basın açıklamasını okuyan TGS Genel Sekreteri Mustafa Kuleli, "Geçtiğimiz bir ayda soruşturma ‘jet’ hızıyla tamamlandı. Savcı, güvenlik görevlisi için 6 yıla kadar hapis istedi. Peki Erkan’ın ölümünden sadece güvenlik görevlisi mi sorumlu? Kulüp yöneticileri, tesis görevlileri, kapıyı üreten firma soruşturulmayacak mı? Transferler yapıldı, lig başladı. Herkes eğlenceye bakacak, bu dava unutulacak sanıyorlar. Herkes bilsin ki, artık bize dayatılan uygunsuz çalışma şartlarını kabul etmiyoruz. Kulüpleri kendilerine çeki düzen vermeye, bundan sonra başka canların yanmaması için gerekli tedbirleri almaya çağırıyoruz" dedi.

Açıklamada, "Akreditasyon, telif, mesai, sigorta, maaş, işten atılma, baskı ve sansür karşısında bir arada duracağımızdan kimsenin şüphesi olmamalıdır. Bundan böyle spor habercilerine ve yazarlarına saygı göstermeyenler, mesleki dayanışmamızın gücünü görecektir" vurgusu yapıldı.