Medyaya büyük darbe: Melih Gökçek gazeteci oluyor

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bir televizyon programında emekli olduktan sonra yapacağı işi açıkladı.

A Haber’de Sevilay Yükselir’in sunduğu %100 Siyaset Programı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i konuk etti. ATV Ankara Temsilcisi Mehmet Akarca, Radikal gazetesi Ankara Haber Müdürü Ömer Şahin ve Türkiye gazetesi Ankara Temsilcisi Nuri Elibol’un da konuk olduğu programda Gökçek, kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

Programın en dikkat çekici bölümü Gökçek'in emekli olduktan sonra yapmak istediği işi açıkladığı bölüm oldu:

Allah bana ömür verirse, izin verirse, başbakanım beni uygun görürse, vatandaşım da bana oy verirse bir dönem daha belediye başkanlığı yapmak istiyorum. Son bir dönem daha. Ondan sonra da emekli olmak istiyorum. Ama kader ne gösterir? Tüzüğe göre de son dönemim bu. Ondan sonra siyaseti de bitirmek istiyorum. Gönlümden geçen bu. Ben köşeme oturayım emekliliğimi yaşayayım. Sizin gibi gazetecilik yapmak istiyorum. Benim ne milletvekili olmakta ne bakan olmakta ne gözüm var, ne isteğim var ne de talebim var. Başbakanım beni bir daha aday gösterirse ben bu görevi yapmaya talibim. Ama o artık partimim sayın başbakanımın bileceği bir şey.