"Mavi Marmara Suriye'ye"

Zaman yazarı Abdülhamit Bilici "Mavi Marmara Suriye'ye" başlıklı yazısı ile bu geminin neye hizmet ettiğini açık etti.

İHH bir kez daha Mavi Marmara gemisini Gazze'ye göndermeye hazırlanıyor. Ortadoğu'da siyasi olarak hareketli günlerin yaşandığı bir dönemde Gazze'ye filo gönderilmesinin birçok siyasi amacı olduğu kesin. Zaman yazarı Abdülhamit Bilici, 17 Mayıs Salı günü Mavi Marmara'nın neye hizmet ettiğini itiraf eden bir yazı kaleme aldı.

Asıl seferin Suriye'ye yapılması gerektiğini belirten Bilici, geminin emperyalizmin hizmetinde olduğunu da açıkça itiraf etmiş oldu. Bilici yazısının son paragrafında şu satırlara yer verdi:

"Şehirlerin kuşatıldığı, göstericilerin üzerine ateş açıldığı, yüzlerce insanın öldüğü yanı başımızdaki Suriye'de yaşananlar karşısında Türkiye kamuoyunun tepkisizliği bile rejimlerin Tunus ve Mısır'dan önemli dersler çıkardığının göstergesi. Şayet böyle olmasaydı, yeni sefere hazırlanan Mavi Marmara'nın rotası El Fetih ile Hamas'ın barıştığı, İsrail'in el koyduğu vergileri Filistin yönetimine vermeye başladığı ve Mısır'daki değişim sonucu ambargonun zayıfladığı Gazze değil, Suriye olurdu!"

Yazının bütününe bakarsak, Bilici'nin yarın öbür gün "Mavi Marmara İran'a" başlıklı bir yazı yazması oldukça muhtemel.

(soL - Haber Merkezi)