Maraş Katliamı'nın yıldönümü yaklaştı, Zaman uydurmaya başladı!

Zaman gazetesi, 24 Aralık'ta Maraş katliamının yıldönümünde düzenlenecek mitinge katılımı azaltmak için "PKK ve DHKP-C eylem yapacak" diye haber yaptı. Zaman her sene Maraş katliamı yıldönümünde başka bir şey uyduruyor.

1978 yılında yaşanan ve 19 Aralık'ta başlayıp, 26 Aralık'a kadar süren saldırılarda Maraş'ta yüzlerce kişi öldürülmüştü. Alevilere ve devrimcilere karşı girişilmiş en büyük katliamlardan biri olan Maraş katliamı, bu sene kentte düzenlenecek bir mitingle anılacak.

Devlet cephesi ise tüm kollarıyla mitingi engellemek ve güçten düşürmek için çalışmaya başladı.

Neler olmuştu?
Maraş Katliamı nasıl gerçekleşti? İşte olayların özeti

Maraş Valisi Şükrü Kocatepe, "Şehrin gündemi çok farklıyken şimdi birileri çıkmış 78 olaylarını yeniden hatırlatmak istiyor. Şehrimizde miting isteyen bu kuruluş ve kişiler Avrupa'dan, Ankara'dan buradaki kardeşlerimize baskı yapıyorlar. Ancak buradaki Alevi kardeşlerimiz kesinlikle böyle bir şeye taraftar değiller" dedi. Kocatepe devletin temsilcisi olarak halkın huzurunu bozacak girişimlere hiçbir şekilde fırsat vermeyeceklerini söyledi.

Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, "İki taraftan da garip insanlar zarar gördü. Bunu kimse tasvip etmiyor. Bir insan bir yerden bir defa ısırılır. Biz bir defa yara aldık. İkinci yaraya K.Maraş izin vermez. Aramıza nifak tohumları, fitne fesat tohumları ekemezler" dedi.

Zaman'da yine "eylem yapacaklar" haberi
Zaman gazetesinin haberinde ise, son zamanlarda her fırsatta "eylem talimatı vermesiyle" haber yapılan ve özellikle Suriye kökenli olduğu için Suriye'ye karşı düşmanlığı yükseltmek adına da hedef tahtasına oturtulduğu anlaşılan PKK'li Fehman Hüseyin'in mitingde eylem yapılması talimatı verdiği iddia edildi. Haberde "Emniyet güçleri, Alevi-Bektaşi Federasyonu'nun organize edeceği mitingde DHKP-C'nin Devrimci Alevi Komitesi (DAK) tarafından oluşturulacak grupların, başta İstanbul olmak üzere çevre illerden kaldırılacak otobüslerle Maraş'a götürüleceğini ve oradaki halkı tahrik etmek için eylemler yapacağını da belirtiyor" denildi.

Daha önce de "Katliamı Sovyetler Birliği yaptı" diye uydurmuşlardı
Zaman gazetesi, 2008 yılında katliamın yıldönümüne yakın bir tarihte yaptığı haberde ise bu defa katliamı Sovyetler Birliği'nin planladığını iddia etmişti. Elbette bu gülünç iddia unutuldu gitti, Zaman da bunu pek tekrarlamıyor.

Zaman katliamcı Ökkeş Kenger'i "tanık" sayıyor
Zaman gazetesi, özellikle MHP'li kadroların ve sünni gericilerin-sağcıların, kentteki Aleviler'in evlerinin kapılarına çarpı atıp, günlerce önlerine çıkan, ellerine geçen Aleviler'i katlettikleri olayın faillerinden olan Ökkeş Şendiller'i (gerçek adıyla Ökkeş Kenger) de "olayın tanığı" sayan haberciliğiyle biliniyor. Zaman'ın yaptığı haberlere göre Maraş'ta sağcıların hiç günahı yok.

Geçtiğimiz seneki mitingde olay çıkaran Ökkeş Kenger'di!
Geçtiğimiz sene Maraş'ta 32 yıl sonra ilk defa katliamda yakınlarını yitirenler, yakınlarını anmak üzere Maraş'ta miting yaptılar. Ve miting sırasında Ökkeş Kenger, kendi adına bir seçim irtibat bürosu açarak bu ofisin penceresinden mitinge katılanlara yüzünü göstermeye cüret etti.

Ama Zaman'a göre hep Aleviler provokasyon yapar!
24'ündeki mitingde sağcıların değil, "Devrimci Alevi Komitesi"nin olay çıkaracağını iddia eden Zaman gazetesi, 2008 yılındaki büyük Alevi mitingi öncesinde de katılımı azaltmak için "provokasyon olacak" haberi yapmıştı. Mitingde olay çıkması bir yana, çok büyük kalabalıklar gelince bu defa Zaman, mitingden sonra "Aleviler türkü dinlemeye geldiler" haberi yaptı.

(soL - Haber Merkezi)