"Libya Direnişi Haber Ajansı" kuruldu

Libya Direnişi Haber Ajansı isimli bir haber ajansı, Venezuela'da kuruldu.

Venezuela'nın başkenti Karakas'ta kuruluşunu ilan eden Libya Direnişi Haber Ajansı, Kuzey Afrika ve Ortadoğu'da yaşananlara dair "uluslararası büyük medyanın dayattığı bilgi ablukasını kırmak" amacını güdeceğini açıkladı.

Açıklamaya göre "farklı ülkelerden çok sayıda gazeteci ve halk kolektifi" tarafından kurulan ajansın kurucuları arasında Venezuelalı gazeteciler dikkat çekiyor. Ancak ajans, Venezuela hükümetiyle ilişkili değil. Venezuela'dan Hindu Anderi, Cristina Gonzalez, Marcos Salgado, Richard Penalver, Miguel Cova, Hernan Cano gibi gazetecilerin olduğu oluşumda, Küba Gazeteciler Sendikası da kurucu olarak bulunuyor.

Gazetecilerden Hindu Anderi, "Bu girişimde bulunmak isteyen tüm uluslararası kolektiflere açığız" dedi.

Anderi, ajansın "doğrudan kaynaklar" kullanacağını belirtti. Libya'daki direniş gruplarından ve enformasyon ağı gönüllülerinden, sosyal medyada Libyalılar'ın aktardıklarınden elde ettikleri bilgileri değerlendireceklerini söyleyen Anderi, "Elbette bizim yaklaşımımızla bağlantılı tüm direniş siteleri ve uluslararası ilerici ajansların üretimlerini de kullanacağız" dedi.

(soL - Dış Haberler)