Küba Büyükelçisi YÖN Radyo'ya konuk oldu

YÖN Radyo'da yayınlanan "Ayaklanan Kıta" programına katılan Küba Büyükelçisi Concepcion, yarın düzenlenecek dayanışma konseri ve Küba ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Küba Büyükelçisi Jorge Quesada Concepcion, YÖN Radyo'da yayınlanan "Ayaklanan Kıta" programında, Gülzerin Kızıler'in sorularını yanıtladı. Yarın, İstanbul Bostancı Gösteri Merkezi'nde yapılacak Küba ile Dayanışma konseri için İstanbul'a gelen büyükelçi Concepcion, kasırgalara maruz kalan Küba'da yaşanan ekonomik zorlukları anlattı.

Yarım asırdır ABD ablukasına karşı direndiklerini ifade eden Concepcion, bu nedenle zorluklara karşı dirençlerinin güçlü olduğunu belirtti. Türkiye'de Küba ile Dayanışma Konseri düzenlenmesine de değinen Concepcion, "Sadece maddi yardımlar değil, insanların düşünüyor olması Kübalıların ilerlemesi için onlara da şevk veriyor. Küba halkı uzun yıllar boyunca dünyanın diğer halklarına dayanışma içinde olmaya alışkın. Bu nedenle dayanışmanın anlamını iyi biliyor" dedi.

Concepcion'un Yön Radyo'daki konuşmasından satırbaşlarıyla şöyle:

- Biz Kübalılar kendi ülkemiz ve geleceğimiz için doğru yolu seçtiğimize inanıyoruz, buna eminiz.

- Bugün Küba yalnız değil. Kıtada bir takım şeylerin değişmesi gerektiğini düşündükleri için yeni sol hareketler çıktı. Bu hareketler de Küba'ya destek çıkıyorlar.

- Hem benden önceki Kübalıların hem de benim görevim Türkiye ile Küba arasındaki ilişkiyi geliştirmek. Hem tarihini, hem kültürünü hem de resmi ilişkileri geliştirmek. Geldiğimden beri Küba ile ilişkiler konusunda iyi örneklere tanık oldum. Yararlanabileceğimiz çok fazla olanak olduğunu düşünüyorum.

- ABD ablukası yüzünden iki ülkenin kurduğu ilişkimler çok çok zorlaşıyor. Ablukada en ufak bir zayıflama eğilimi bile yok.

(soL - Haber Merkezi)