Kriz, Taraf’ın sahibine yaramış

Ekonomik sıkıntıda olduğu gerekçesiyle çalışanlarına düzenli maaş ödemeyen ve kaynak yaratmak için “Taraf madalyonu” satmak gibi farklı yöntemler geliştiren Taraf’ın sahibi, altı ayda ikinci şirketini de kurdu.

Ekonomik sıkıntıda olduğu belirtilen ve bu gerekçeyle çalışanlarına düzenli maaş ödenmeyen Taraf gazetesinin sahibi Başar Arslan, son altı ayda milyonlarca TL yatırım yaparak iki yeni şirket kurdu.

Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında 3 milyon TL sermayeli “Mürekkep Matbaacılık ve Medya Basım Radyo ve Televizyon işletmeciliği Anonim Şirketi”ni kuran Başar Arslan, şimdi de “Genetik Teknolojileri Tanı ve Tedavi Anonim Şirketi” ile sağlık sektörüne girdi.

Firmanın iş konusu Ticaret Sicili’nde, “Genetik hastalıklarla ile ilgili laboratuvar testlerini ve araştırmalarını yapabilir ve yaptırabilir ve ana sözleşmesinde yazılı olan diğer işler” olarak belirtilirken, Savaş Arslan ve Recep Kurt ile birlikte Taraf gazetesinin sahibi görünen Başar Arslan’ın son yatırımında da kardeşi Savaş Arslan ile ortak olduğu bildirildi.

Gazeteci Fahri Alakent’in haberine göre, Arslan, diğer şirketi Mürekkep Matbaacılık'ta ise unvan ve meşgale değişikliğine gitti. Firmanın faaliyet alanının, “Basılı, işitsel ve görsel yayın ile internet ortamında yapılan yayıncılık, hizmet ve ticareti yapmak. Televizyon ve radyo kanalları işletmek.Yurt içinde ve yurt dışında her türlü haber ajanslığı yapmak ve 11.1.2010 tarihinde tescil edilen tadil tasarısında yazılı olan diğer işler” olduğu ifade ediliyor.

Türkiye ekonomisinin krizden en çok etkilendiği dönemde, Taraf gazetesinin sahibi milyonlarca TL’lik iki yeni şirket kurarken, gazetenin “ekonomik sıkıntıyı” gerekçe göstererek çalışanlarına düzenli maaş ödememesi ve “Taraf madalyonu satmak” gibi kimi arayışlarla gelir sağlamaya çalışması dikkat çekiyor.

(soL - Haber Merkezi)