Koalisyon tartışmalarında son nokta: AKP-MHP bakanları bile belirledi, bayrama kadar hükümet kurulabilir

CHP'li Barış Yarkadaş'ın ardından Yeni Şafak gazetesi de AKP ve MHP'nin koalisyon çalışmalarında yol aldığını yazdı. Kılıçdaroğlu ise Bahçeli'den başbakanlık teklifini kabul etmesini bekliyor.

Haber Merkezi

Seçimlerden sonra başlayan koalisyon tartışmalarında her türlü koalisyon seçeneği gündeme gelmeye devam ediyor. Son günlerde artan AKP-CHP ve CHP-MHP-HDP tartışmaları sonrası şimdi AKP-MHP koalisyonu iddiaları yeniden güç kazanmaya başladı.

AKP'nin yayın organlarından Yeni Şafak, "Hedef bayrama kadar hükümet" manşetiyle çıkarken AKP'nin bayrama kadar hükümeti kurma planları olduğunu yazdı. Haberde temaslar sonucu MHP’nin olumlu sinyaller vermesi üzerine çalışmalara hız verlldiği, gayriresmi görüşmelerde MHP’ye verilecek bakanlıkların dahi belirlendiğinin kulislerde konuşulmaya başlandığı ifade edildi. Buna göre olası bir AKP-MHP hükümetinde İçişleri, Kalkınma Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile bir Başbakan Yardımcılığı'nın MHP'ye verilebileceği Ankara kulislerinde konuşuluyor.

CHP'Lİ VEKİL DE BENZER BİR İDDİADA BULUNDU

Yeni Şafak'ta bugün manşetten duyurulan haberdeki iddiaların bir benzeri dün CHP İstanbul milletvekili Barış Yarkadaş tarafından dile getirilmişti. Yarkadaş, MHP'nin AKP ile koalisyon konusunda hemen hemen anlaşmaya vardığını ileri sürmüştü. Yarkadaş konuya ilişkin şu ifadeleri kullanmıştı “Daha önce MHP’nin AKP ile hükümet kurmak için flört ettiğini söylemiştim. Hatta bunun kanıtlarını da ortaya koymuştum. Bunlardan biri, MHP’nin yaptığı pazarlıklarda Meclis Başkanı olarak Eskişehir milletvekili Ruhsar Demirel şartını ortaya koyması. Ankara kulislerinde MHP’nin AKP ile hükümet kurmak için çeşitli pazarlıklar yaptığı ve gayri resmi görüşmeler içinde bulunduğu biliniyor. Örneğin, MHP’nin şu an İçişleri Bakanlığı'nın mutlaka kendisinde olması yönünde pazarlık yürüttüğü ve Murat Başesgioğlu’nun isminin geçtiği görülüyor."

CHP YANIT BEKLİYOR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Bahçeli'ye "birlikte hükümet kuralım başbakan sen ol" teklifi ise Bahçeli tarafından henüz yanıtlanmadı. Buna karşın MHP'li Halaçoğlu, bu teklifin HDP'nin desteğine ihtiyacı olduğunu ve MHP'nin böyle bir teklifi kabul etmeyeceğini açıklamıştı. Hükümeti CHP, MHP ve HDP'den oluşturmak isteyen CHP'nin adımı bu şekilde boşa düşerken HDP ise AKP-CHP koalisyonuna destek vereceğini açıklamıştı.