Kapanan Yeni Yüzyıl gazetesinin sahibi: İkinci 28 Şubat'ı yaşadım

Başbakan Davutoğlu'na yakınlığı ile bilinen ve kağıt baskısı bugün sonlandırılan Yeni Yüzyıl gazetesinin sahibi Mansur Topçuoğlu'nun, "Elhamdülillah 'bireysel bir Müslüman' olarak ikinci 28 Şubat'ı yaşadım" sözleri sürmanşetten verildi.

Yayın hayatını dijitalde sürdürme kararı alan Yeni Yüzyıl gazetesinin, son kağıt baskısı “Bu bir veda değil, bir Fatiha’dır” başlığıyla çıktı. Gazetenin sürmanşetinde yönetimi İstanbul Üniversitesi'ne devredilen Haliç Üniversitesi’nin de Mütevelli Heyeti Başkanı olan Yeni Yüzyıl’ın sahibi Mansur Topçuoğlu’nun “Elhamdülillah ‘bireysel bir Müslüman’ olarak ikinci 28 Şubat’ı yaşadım” sözlerine yer verildi.

Topçuoğlu, şunları söyledi:

“AK Parti sosyolojisi içerisinde yer alan, AK Parti’nin doğrularını destekleyen bireysel bir Müslümanım. Sosyolojik olarak Arap kökenli bir Mardinliyim.Diyarbakır’da doğdum. Kürt kültürüyle büyüdüm. Laz kızıyla evliyim. İstanbul’da Türk kültürüyle yaşayan bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım.

Politik olarak Müslüman demokratım. Adaletli, hakkaniyetli, demokratik, çoğulcu, katılımcı, farklılıklara saygılı, özgürlükçü, kimliğinden ya da inancından dolayı yaşam tarzından taviz vermek zorunda kalmayan, kimliğini ve inancını açıkça ifade edebilen, birlikte yaşayabilen bir Türkiye hayaliyle bu gazeteyi çıkardım. Çünkü, Türkiye’nin herkese eşit mesafede durabilen, doğruya doğru, yanlışa yanlış diyebilen, hukukun temel ilkelerine bağlı, evrensel gazetecilik ilkelerine ve ifade özgürlüğüne saygılı, toplumun her kesimini kucaklayan bir gazeteye ihtiyacı olduğuna inandım.

Bu nedenle 5 Kasım 2015 günü ‘Türkiye Hepimizindir’ diyerek sizlerle buluştuk. Okurlarımızdan gelen pozitif telkinler, bize doğru yolda olduğumuzu gösterdi. Şimdi hayal ettiğimiz bu Türkiye’yi kurmak için birlik olmanın zamanı.”