IŞİD'in dergisinin bu ayki gündemi: 'Erdoğan'

IŞİD'in Türkçe dergisi olan Konstantiniyye'nin ikinci sayısının gündeminde "Cumhurbaşkanı Erdoğan" vardı. Dergide, Suruç katliamına ilişkin bir açıklama yer almazken "ateist örgüt" olarak tanımlanan PKK'nin Erdoğan tarafından beslendiği iddia edildi.

IŞİD'in Türkçe dergisi Konstantiniyye'nin ikinci sayısı internet üzerinden yayımlandı. Dergide Suruç saldırısıyla ilgili herhangi bir açıklama veya yorum yer almadı.

BBC Türkçe'nin haberine göre, ilk sayısında Türkiye'ye yönelik açıktan bir eleştiri veya tehdit yer almayan derginin ikinci sayısında ise Türk hükümeti ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yönelik sert ifadeler kullanıldı.

'TÜRKİYE DEVLETİ İSLAM DEVLETİNİ KARŞISINA ALMAK İSTİYOR'
Derginin önsözünde şu ifade yer aldı:

"(…) Son dönemde garip tavırlar sergileyerek İslam devletini karşısına almak isteyen Türkiye devletinin PKK'ya verdiği destek ve tavizlerle bölünmeye doğru yol aldığını da izah etmeye çalıştık."

Dergide Türkiye'den "Tağuti rejim" olarak bahsediliyor.

"Erdoğan'ın Kürt 'devleti' başlıklı yazıda "Erdoğan'ın bilerek veya bilmeyerek, direkt veya dolaylı olarak her gün bu ateist örgütü besleyip büyüttüğü" ifadesine yer veriliyor.

'ERDOĞAN PKK'YI DESTEKLİYOR'
Yazıda şu ifadeler yer alıyor:

"Erdoğan beslemesi bu ateist çete sürekli olarak Tağut Erdoğan hükümetini, İslam devletine destek verdiğini iddia edip aslında kendilerine destek istemektedirler. Tağut AKP hükümetinin İslam devletine hiçbir şekilde yardım etmediklerini de çok iyi bilmektedirler. "Şuan Suriye ve Irakta ABD'nin uçaklarının arkasında savaşan Erdoğan beslemesi bu ateist örgütün, aynı tabloyla Türkiye'de savaşması çok da uzak değildir. ABD'nin büyük oranda gözünden düşürdüğü AKP hükümetine karşılık daha sadık uşaklarına, başka şanslar tanıyabilir ve Türkiye dâhil olmak üzere bunlara büyük toprak parçalarını teslim etmek için onlara öncülük edebilir."

PKK VE HDP İÇİN SERT VE TEHDİTKAR İFADELER
Dergide hem bu yazıda hem de "İslam Devleti Kürtlerle neden savaşmaktadır" yazısında PKK ve HDP'ye yönelik de sert ve tehditkar ifadeler yer aldı. Dergide PKK'dan 'ateist çete', HDP'den ise 'Mürted PKK'lıların Türkiye'deki partisi' olarak bahsediliyor. Bu ikinci yazıda IŞİD'in Kürtlerle savaşının ırk temelli olmadığı, IŞİD bünyesinde birçok Kürt'ün yer aldığı belirtildi.

 Suudi Arabistan da dergide sert ifadelerle eleştirilen ülkeler arasında yer aldı.