İnternet Yayıncıları Derneği: 'Medyayı direnişe kayıtsız kalmamaya çağırıyoruz'

İnternet Yayıncıları Derneği bir açıklama yayınlayarak, "Türkiye’de yayın yapan tüm basın kuruluşlarını direnişe kayıtsız kalmamaya davet ediyoruz" dedi.

İnternet Yayıncıları Derneği Taksim Gezi Parkı'nda başlayan ve tüm ülkeye yayılan eylemlere ilişkin bir açıklama yayınladı. Derneğin açıklamasında, "Taksim’deki Gezi Parkı’nın yok edilmesine karşı başlayan tepkiler bugün bir halk hareketine dönmüştür" denilirken basın yayın kuruluşları yaşanan direnişe sessiz kalmamaya davet edildi.

Derneğin açıklamasında şunlar kaydedildi:

Taksim’deki Gezi Parkı’nın yok edilmesine karşı başlayan tepkiler bugün bir halk hareketine dönmüştür.

Yaşananlar Türkiye’de artık hiçbir şeyin alışılagelmiş şekilde devam etmeyeceğinin kanıtıdır. Sindirilen, korkutulan toplum yığınlarının demokrasiye ve özgürlüğe duyduğu özlemin göstergesidir.

Ana akım medya, halkın direnişini en başından beri görmezden gelirken, sosyal medya ve yalnızca ‘boyun eğmeyen’ haber siteleri topluma yaşananları aktarmayı sürdürmektedir. Bu utanç yaşananlara sırtını çeviren basın kuruluşlarına yetecektir.

Basının görevi olayların üzerini örtmek, görmezden gelmek veya çarptırarak yansıtmak değildir. Artık direnişin, doğanın, rahatça nefes almanın, özgür düşüncenin ve ancak bir arada güçlü olunabileceğinin değeri daha iyi anlaşılmaktadır.

Türkiye’de yayın yapan tüm basın kuruluşlarını direnişe kayıtsız kalmamaya davet ediyoruz. Türkiye’nin en doğusundan, en batısına kadar yüzlerce İnternet Yayıncıları Derneği üyesinin de yaşananlara sayfalarında yer vermelerini bekliyoruz.

İnternet Yayıncıları Derneği
Genel Merkezi

(soL-Haber Merkezi)