"İmamın gazetesi" panelden rahatsız oldu

Zaman gazetesi, İstanbul Barosu'na ait salonda Yurtsever Hukukçular tarafından Doğan Öz paneli düzenlenmesini "İstanbul Barosu-TKP yakınlaşması" olarak yorumladı.

Zaman gazetesi, dün Yurtsever Hukukçular tarafından düzenlenen ve öldürülüşünün 33'üncü yılında Savcı Doğan Öz'ün anıldığı paneli, "İstanbul Barosu TKP yakınlaşması" başlığıyla duyurdu.

Haberin spotunda "İstanbul Barosu kendisine ait Orhan Apaydın Konferans Salonu'nu Türkiye Komünist Partisi (TKP) paneli için tahsis etti. Son dönemlerde ulusalcılığa kaymakla suçlanan TKP'ye yakın olduğu ifade edilen Yurtsever Hukukçular Perşembe günü "İleri Demokrasi Kıskacında Türkiye" başlıklı panel düzenledi" ifadelerine yer verildi. Bu ifadelerde düzenlenen panel için "TKP paneli", "Yurtsever Hukukçular paneli" ve sonraki paragrafta "TKP konferansı" ifadelerinin geçmesi, Zaman'ın habercilik anlayışı açısından da önemli soru işaretlerini beraberinde getiriyor.

Haber metninde ise, daha önce de defalarca gazeteci ve soL yazarı Merdan Yanardağ hakkında hedef gösteren haberler yapmış olan gazete, şu ifadeleri kullandı:

TKP konferansına Eski Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in yanı sıra, Avukat Ayhan Erdoğan, TKP eski Genel Başkanı Aydemir Güler, Ergenekon davası tutuksuz sanığı Merdan Yanardağ konuşmacı olarak katıldı.

Hatırlanacağı gibi Merdan Yanardağ, daha önce Ergenekon davası tutuklu sanığı Tuncay Özkan ile birlikte çalışmıştı. Bölücü terör örgütü PKK'ya ait olduğu ifade edilen Özgür Gündem gazetesinde yöneticilik de yapan Yanardağ, daha sonra ulusalcı söylemleri ile dikkat çekmişti. Yanardağ'ın son zamanlarda TKP yanlısı Sol Haber internet sitesinde yazılar kaleme almaya başlaması dikkat çekmişti.

(soL - Haber Merkezi)

Söz konusu panelin haberini okumak için tıklayınız.