İçkinin yanında patates bile veriyorlarmış (!)

Zaman gazetesi dün Anadolu Üniversitesi’nde (AÜ) öğrenciler ve öğretim üyelerinin katıldığı ve her sene yapılan sıradan bir eğlenceyi manşetten ve adeta ortada bir suç işleniyormuş gibi yansıtarak verdi. Sebebi ise partide içki içilmesi!

Dünya ve Türkiye wikileaks’in ortaya çıkardığı belgeleri tartışadursun Zaman gazetesi, Cihan haber ajansına dayanarak insanların içkisine karışmayı tercih etti. İçki içmeyi polisiye bir vaka gibi yansıtmaya çalışan haber, Zaman’la birlikte Yeni Şafak ve Vakit’de de manşetten verildi. Daha sonra tüm gerici basına yayıldı. İşte Cihan'ın servis ettiği Zaman'ın manşetine taşıdığı haber:

"Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi kantininde içkili parti düzenlendiği ifade edildi. Günler öncesinden okula asılan afiş ve sosyal paylaşım sitesi Facebook'tan duyurulan partiye çok sayıda öğrenci ile üniversite de görevli bazı öğretim görevlileri katıldı."

Münafıklar! İçkinin yanında patates bile veriyorlar…
"Eskişehir'de bulunan Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi kantininde geçtiğimiz Cuma akşamı '80'ler 90'lar' isimli parti düzenlendi. İçki içmenin serbest olduğu partiye "giriş artı içki 4 TL'' yazan afişlerle öğrenciler davet edildi. Afişte, ''Tabi ki kantin partimizin vazgeçilmezi bira, yine partimizin baş tacı olacaktır'' ifadelerine yer verildi. Afişin devamında içkinin yanında patatesin de verileceği belirtildi."

Sık sık içkili parti yapıyorlarmış!
"Söz konusu içkili parti, sosyal paylaşım sitesi Facebook'tan da ayrıntılı olarak duyuruldu. İçkili partiye öğrenciler, afiş ve Facebook yoluyla şu ifadelerle çağrıldı: "Partimize her fakülteden öğrenci katılabilir. Yasak mı serbest mi diye kimse düşünmesin? Birlikte eğlenmek istediğiniz her arkadaşı alın gelin.İçecek olayına gelince.Tabi ki partimizin vazgeçilmezi bira, yine partimizin baş tacı olacaktır.Yiyecek olarak ise biradan ayrı düşünülemeyen patates kızartması. Bira keyfini eşlik edecektir." Günler öncesinden afişlerle desteklenen partiye çok sayıda öğrenci ile üniversite de görevli bazı öğretim görevlileri katıldı. Bu tür içkili partilerin söz konusu fakültenin binasında sık sık düzenlendiği kaydedildi."

Rahatsız olan “bir grup öğrenci”
Haberde, içki içmenin "kötü bir şey olduğu" savını desteklemek için öğrencilerin de bundan rahatsız olduğunu belirten bazı açıklamalar kullanılması dikkat çekiyor. Ancak görüş veren öğrencilerin kullandıkları ifadelerden içkiye karşı "ideolojik" bir tavır takındıkları için tepki gösterdikleri anlaşılıyor. Haberde öğrencilerin ifadeleri şu şekilde yer alıyor:

"Aşırı miktarda içkinin tüketildiği partilerde zaman zaman taşkınlıkların da yaşandığı ifade edildi. İletişim Fakültesinde eğitim gören ve isminin açıklanmasını istemeyen bir grup öğrenci ise yaşananlara tepki gösterdi. Fakülteye eğitim almak için gittiklerini ancak zaman zaman bu tür içkili günlerin düzenlendiğini belirten söz konusu öğrenciler, 'Biz buraya eğitim görmeye, geldik. Ama ne hikmetse terbiye, içkinin içilmesi için burada düzenlenen gecelerde bizler teşvik ediliyoruz. Herkesin özel hayatı olabilir ama toplumsal bu tür öğrencilere yönelik organizasyonlarda bu tür kötü alışkanlıkların teşvik edilmesi hoş değil. Herkes içkisini uygun ortam makul ve şartlarda içsin' diyerek duruma tepki gösterdi."

Sosyal paylaşım sitelerinde de tartışılan habere, çok sayıda Anadolu Üniversitesi öğrencisi de tepki gösterdi.

(soL -Haber Merkezi)