Homur'dan, katledilen meslektaşları için açıklama

Homur Mizah ve Karikatür grubu, Charlie Hebdo'ya yapılan saldırıya ilişkin bir açıklama yayınladı.

Homur Mizah ve Karikatür grubu, Paris'ta yaşanan gerici saldırıya ilişkin, meslektaşlarının ardından bir açıklama  yayınladı.

Açıklama şöyle;

Değerli Dostlar

Karikatür ve mizah dünyasına egemenler maşaları ile sürdürdükleri baskıları fiziki saldırı boyutlarına yükselterek karikatürcü ve mizahcıları yok etme tavrına getirmişlerdir. Türkiye'de Markopaşa mizah dergisinin ünlü yazarı, sahibi ve başyazarı Sabahattin Ali  faili meçhule kurban gitmiş, Gırgır ile Politika Gazetesi Çizeri İbrahim Güngör 1978 yılında ırkçı, faşist katillerce kaçırılarak öldürülmüştü. Asaf Koçak, Sivas'ta gericilerce Madımak'ta yakıldı.                         

    

İngiltere’de Filistin'li ünlü çizer Naji El-Ali Mossad ajanlarınca öldürüldü.Şili' de Faşist Pinochet tarafından öldürtülen karikatürist Santiago Nattino ve şimdi de katledilen12 mizahcı arkadaşımız ve dostumuz .

Işıklar içinde yatsın!

Anıları ve eserleri mücadelemize rehber olacaktır.

Bu saldırıdan sonra Avrupa'da yükselecek ırkçılık ve göçmen karşıtlığına, karikatür ve mizaha  Türkiye başta olmak üzere islam ülkelerinde sansür ve oto-sansürün de artacağına dikkati çeken mizah grubumuz bu gerici ve ırkçı saldırılara karşı durmayı bir görev bilir. 

Homur Mizah ve Karikatür Grubu olarak CHARLİE HEBDO mizahçılarının dergimizde yaşayacağını, sanatlarının bizlerle devam edeceğini, tüm egemenlere buradan ilan ederiz.