Her sakallıyı dedesi sanmak: Yıldıray Oğur Müslüman Kardeş olmasın?

Taraf yazarı Yıldıray Oğur'un bugünkü yazısında ileri sürdüğü iddialar ve mantık içler acısı. Oğur'a göre devrim ve sosyalizm için savaşan Che'nin de sakalları olduğu için, bugün Suriyeli muhalifleri devrimci diye görmemiz gerekiyormuş. Çünkü onların da sakalları varmış.

soL yazarı Alper Birdal bugünkü yazısında Taraf gazetesinden Yıldıray Oğur'a cevap verdi. Birdal, Oğur'un yazdığı son yazı sayesinde cahilliğini kanıtladığını ve okurları da aptal yerine koyduğunu iddia ettiği yazısında, devrimci liderler ile eli kanlı islamcı katilleri aynı kefeye koyma girişimlerini de sert biçimde eleştirdi.

Birdal'ın yazısından bir kısım şu şekilde:

Ezilen halkların faşist cuntalara, emperyalist zorbalığa karşı verdiği kurtuluş mücadeleleri ile Amerikan desteği ve Suudi parasıyla Arap halklarına “bahar” yaşattığı söylenen güruhun mücadelesini birbiriyle aynı kefeye koyan bir aklıevvel çıktı.

İspanya İç Savaşı, Yunan İç Savaşı neyse bugün Suriye’de olan da oymuş!

Che Bolivya’da ne yapmışsa, hani şu Libya asıllı İrlandalı Mehdi el Harati gibiler de Halep’te onu yapıyormuş!

ABD’den maaş alıp önce Libya’da bugün de Suriye’de “devrim” yapan sakallılarla Bolivya’da katledilen Che’ninki arasında ne fark var diye soruyor Taraf’ın sakalsızı…

Alper Birdal'ın yazısını buradan okuyabilirsiniz.