Günün manşeti Türkiye'den: Zemzem çan sesiyle kararıyor, Kuran sesiyle berraklaşıyor…

AKP iktidarında alıştığımız akıl dışı manşet haberlerine Türkiye gazetesinden “bilimsel” destek geldi. Gazeteye göre Alman ve Japon bilim “adamlarının" araştırması sonucunda zemzem suyunun çan sesiyle karardığı, Kuran sesiyle berraklaştığı iddia edildi…

Bugün Türkiye gazetesinin manşetinden ve özel haber şeklinde duyurduğu haber yandaş ve gerici basının akıl dışı haberlerinde gelinen son noktayı da gözler önüne serdi.

İşte Türkiye gazetesinin manşetine taşıdığı haberde iki bilim "adamının" görüşü:

“Araştırmalara göre, zemzem ilk çıktığı yerdeki sıcaklığı 37 derece. Ne niyetle içilirse o derde deva olan ve 66 adı bulunan Zemzem suyu, sesler karşısında farklı şekillere dönüşüyor. Bunu ispatlayan ise Japon bilim adamı Dr. Masura Emoto. Zemzem kristallerini ilk defa mikroskop ortamında inceleyen Dr. Emoto, suyu değişik ses frekanslarına maruz bıraktı. Suyun moleküler (kristal) düzeninin değişen frekanslara göre farklılaştığını gören Japon bilim adamı, zemzemin çan sesinde kristallerinin karardığını, Kur’an-ı kerim ve ezan sesinde ise parlaklaştığını ve netleştiğini belirledi.”

TRT, cennetten geldiğine inanılan zemzem suyunu belgesel yaptı. Çekimler sırasında uzun yıllardır zemzem suyu ve kristalleri üzerinde araştırma yürüten Müslüman olmayan bilim adamları kaynağın sırlarına mazhar oldu. Alman bilim adamı Dr. Knut Pfeiffer, onlardan biri. Ren Nehrinin suyundan içen kişinin enerjisinin azaldığını belirleyen Dr. Pfeiffer, sular üzerine araştırma yaparken tesadüf eseri bir miktar zemzem bulur. Müslümanların çok önem verdiği ve birbirine içmesi için hediye ettiği bu su üzerine deneyler yapar. Deney sonrasında kişinin zemzem suyundan içtikten 35 dakika sonra rahatladığını ispatlar. Araştırmasını derinleştirince şaşırtıcı bir gerçekle karşılaşır. Zemzemin mayalama özelliği bulunduğunu, bir bardağının bir kova şebeke suyunu temizlediğini, bu özelliğiyle bile enerji ve şifa kaynağı olduğunu tespit eden Pfeiffer, “Su her şart atlında değişmiyor ama değiştiriyor” diyor.

(soL - Haber Merkezi)