Gül'ün arkadaşı Fehmi Koru, Erdoğan'ın ABD gezisini Menderes'in son gezisine benzetti

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yakın arkadaşı Fehmi Koru, kendi internet sitesinden yayımladığı yazısında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ABD gezisini Adnan Menderes’in son ABD gezisine benzetti.

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yakın arkadaşı Fehmi Koru, kendi internet sitesinden yayımladığı yazısında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ABD gezisini Adnan Menderes’in son ABD gezisine benzetti.

Fehmi Koru, "Kritik gezi neden kritik? Menderes ve Özal’ın Washington ziyaretleri ne anlatıyor?" başlıklı yazısında bugün yapılacak olan Trump-Erdoğan görüşmesinin kritik olduğunda herkesin hemfikir olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Yıllardır ‘stratejik ortaklık’ olarak tanımlanan ABD-Türkiye ilişkilerinin bu görüşme sonrasında farklı bir zemine kayabileceği düşünülüyor da ondan…

Taraflar (ABD ve Türkiye) günler öncesinden birbirlerine mesajlar verdiler: ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye’yi kızdırma pahasına, IŞİD’e karşı savaşta müttefik olarak seçtikleri PYD/YPG güçlerine ‘ağır silahlar’ verilmesini öngören bir talimata imza attı... Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da, bunun yanlışlığına vurgu yapıp ABD tutumunda ısrar ederse ilişkilere ‘nokta’ konulabileceğini açıkladı…

Yorumcular 'Erdoğan rest çeker mi, çekmez mi?' telâşındalar.”          

ERDOĞAN İLE MENDERES'İN GEZİLERİNİ MUKAYESE ETTİ

Koru, Erdoğan'ın gezisi ile Menderes'in son ABD gezisini ise şu cümlelerle kıyasladı:

"...

Şimdi ise hayli endişeliyim. Zihnimde hep Adnan Menderes’in 1959 yılı Ekim ayında ABD’ye yaptığı ziyarette yaşananları taşıyorum da ondan…

Hayır, o ziyareti izleyen gazetecilerden biri değildim, ama dönemin muhalif gazetelerinden Ahmet Emin Yalman’ın Vatan gazetesinin muhabiri olarak resmi heyete katılan kıdemli meslektaşımız Orhan Karaveli’nin anılarında yazdıklarına güveniyorum.

Gezi sırasında Menderes, Karaveli’ye, hep “Düşmanım Vatan gazetesinin muhabiri” diye takılırmış…

Demek o zaman devleti yönetenler düşmanı mesabesinde gördükleri gazetecileri de yanlarında taşıyabiliyormuş… (İyi ki öyle yapıyorlarmış; sağlıklı tanıklıkları o sayede öğreniyoruz işte)."