"Gül'den zamansız ödüller"

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan basın açıklamasına göre Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’nün, edebiyat dalında Yaşar Kemal’e, mimari dalında, Turgut Cansever’e, müzik dalında, Dr. Alaeddin Yavaşca’ya verilmesi kararlaştırıldı.

soL (HABER MERKEZİ) Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamayla, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü uzun bir aradan sonra yeniden sahiplerini belirledi. Periyodu belli olmayan ödüller, Resmi Gazete'de yer alan açıklamayla birlikte her yıl farklı dallarda sahiplerini bulacak.

Frankfurt Kitap Fuarı'nın protestolarla açılması, Altın Portakal ödül töreninde AKP'lilere verilen tepkiler, Fazıl Hüsnü Dağlarca'nın ölümün ardından Erdoğan'ın bir başka şairin şiirini okuyarak Dağlarca'yı övmesinin hemen sonrasında verilen "zamansız" ödüller, yazarlar tarafından, AKP'nin sanata dair imaj düzeltme çalışması olarak yorumlandı.

"Değerlendirme kurulu çok renkli"
Çankaya Köşkü'nde gerçekleşecek ödül töreninin değerlendirme kurulunda RTÜK tarafından Bakanlar Kurulu kararıyla TRT Yönetim Kurulu üyeliğine getirilen, ancak Danıştay'ın işlemi iptal ederek görevden aldığı M. Emin Kuz, Hürriyet yazarlarından Doğan Hızlan, daha önce Gül'ün sözcülüğü yapmış H. Gürcan Türkoğlu, Gül'ün AB danışmanlığını yapan Zeynep Damla Gürel, Zaman gazetesi yazarlarından Beşir Ayvazoğlu'nun yanı sıra İmam Hatip Lisesi mezunlarının haksızlığa uğradığını savunan İmam Hatip Mezunu Prof. Dr. Mustafa İsen de yer alıyor.

Ödül sahiplerinin ve son dönemde basında AKP karşıtı demeçleriyle yer bulan Yaşar Kemal'in ödülü kabul edip etmeyeceği bilinmiyor.