Gerçeklere ayıracak 'Zaman'ları yok!

Zaman gazetesinin Türkan Saylan nefreti dinecek gibi görünmüyor. Zaman bugün de "ÇYDD'den KCK'ya ilginç destek" başlıklı bir haber yaparak, bu konudaki sayısız iftira-haberlerinden birine daha imza attı.

"ÇYDD'den KCK'ya ilginç destek" başlıklı haber ile Zaman gazetesi, Türkan Saylan'a olan nefretini bir kez daha kusarken, basın etiğini ve hukuku hiç takmadığını kanıtladı.

Ergenekon iddianameleri gibi gerçeklerden çok siyasi amaçlar gözetilerek hazırlandığı bilinen KCK iddianamesindeki bir iddiayı gerçekmiş gibi manşete taşıyan Zaman, bir kez daha Türkan Saylan'ın PKK'ye yardım ettiğini iddia etti.

Haberde şu ifadelere yer verildi:

"Savcı, KCK Türkiye Meclisi'nin sözcüsü olduğu belirtilen, kapatılan DTP'nin Genel Başkan Yardımcısı Kamuran Yüksek'in, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nden (ÇYDD) yardım aldığını söyledi.

KCK'nın gençlik sorumluluğunu yaparken, ÇYDD Başkanı Türkan Saylan'la görüşen Yüksek'in, KCK faaliyetlerinde bulunan ve 'yurtsever gençler' olarak nitelenen gençlere eğitim konusunda yardımcı olmak hususunda Türkan Saylan'dan söz aldığı belirtildi. Savcı, Yüksek'in, Türkan Saylan'ın kendilerine yardımcı olacağına dair bilgiyi Sabri Ok'a anlattığını kaydetti."

(soL - Haber Merkezi)