Genco Erkal, Kurban Bayramı mesajının 'maksadı aşan' kısmını düzeltti

Tiyatrocu Genco Erkal, "Hiç sevmem bu bayramı. Kanlı bayram, ilkel bayram, insanlığın karanlık dönemini kutsayan örümcek kafanın bayramı. Benden uzak olsun” şeklindeki tweetinin son kısmını "maksadı aşan ifade" olduğu gerekçesiyle düzeltti.

Genco Erkal, Twitter hesabından yayınladığı "Hiç sevmem bu bayramı. Kanlı bayram, ilkel bayram, insanlığın karanlık dönemini kutsayan örümcek kafanın bayramı. Benden uzak olsun” Kurban Bayram’ı mesajı sosyal medya kullanıcılarını kızdırdı.

"MAKSADI AŞAN BİR İFADE OLMUŞ"

Bu paylaşımın ardından eleştiri oklarının hedefi olan usta tiyatrocu, #ÖzürDileGencoErkal etiketiyle Türkiye TT(Trend Topic) listesinin girdi. Gelen tepkilerin ardından mesajının sadece son kısmını silen Genco Erkal, "Hiç sevmem bu bayramı. Kanlı bayram, ilkel bayram. (Son tweetimin bundan sonraki cümlesini siliyorum. Maksadı aşan bir ifade olmuş)" notuyla yeni bir mesaj yayınladı.

Erkal'ın ilk paylaşımı

GEÇTİĞİMİZ YIL LEMAN SAM MAHKEMELİK OLMUŞTU
Şarkıcı Leman Sam, geçen yıl Kurban Bayramı'nda, sosyal medya üzerinden, "Benim için IŞİD ile bıçağını masum bir hayvanın boğazına dayayan aynı duygudadır" paylaşımında bulunmuş ve tartışmalara neden olmuştu. "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçundan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davada "suçun yasal unsurlarının oluşmadığı" gerekçesiyle Sam'a beraat kararı verdi.