Gelenek’in yeni sayısı 'AKP düzeni ve Devlet tartışması' başlığıyla çıktı

TKP’nin teorik yayın organı olan ve Türkiye’nin en eski Marksist dergisi unvanını taşıyan Gelenek, 134. sayısında farklı boyutlarıyla Türkiye’ye odaklanarak devlet konusu ele alıyor.

Haber Merkezi

Türkiye’nin yayın hayatına devam eden en eski Marksist dergisi Gelenek, "AKP düzeni ve Devlet tartışması" başlığyla çıktı.

AKP döneminde 1923 tarihiyle ifade olunan Cumhuriyet’in geri dönüşsüz biçimde çözüldüğü tespiti, Gelenek’in de siyasi hattına bağlı bulunduğu Türkiye Komünist Partisi’nin 2011’deki tezlerinde yerini almıştı. AKP’yi diğer burjuva partilerinden ayıran da bu karşıdevrim operasyonunun öznesi olmasıydı.

Derginin sunuş yazısında “Rejimi ete kemiğe büründüren yapının devlet olduğunu kabul edersek yıkıldığı ve yerine yenisinin inşa edilemediği noktada ülkenin bir devlet tartışmasının içine düştüğü açık” ifadelerine yer veriliyor.

Gelenek’in bu sayısında şu yazılar var:

Erdoğan’dan Trump’a Kurulu düzen çatırdarken - Kemal Okuyan
Devlet: Çözülme içinde konsolidasyon - Aydemir Güler
Devletin Sınıfsallığı Üzerine: Türkiye’de Devlet ve Sermaye - Neslişah Başaran
Türkiye sermayesinin haritasını çıkarmak - Gülay D.
Sol ve devlet: Erdoğan ile büyülenmek - Erman Çete
Fabrika hücreleri ve komünist partilerin bolşevizasyonu üzerine - Yıldız Koç
Rusya ve Çin ekseninde emperyalizm üzerine 2017 tezleri - TKP 12. Kongre belgeleri
Büyük Ekim Sosyalist Devrimi’nin 100. yılında “Yolumuz devrimin yoludur” - TKP 12. Kongre belgeleri

BİR DAHAKİ SAYI EYLÜL’DE

Gelenek önümüzdeki dönemde 3 aylık periyotlarla ve bu sayıda olduğu gibi belli dosya konularıyla yayın hayatına devam edecek. Bir dahaki sayı Eylül ayında çıkacak.

Gelenek’e TKP örgütlerinden ulaşılabilir.

Ayrıca kısa süre önce Gelenek’in tüm arşivi internet ortamına taşınmıştı. (http://gelenek.org) Gelenek talebi için buradaki “iletişim” kısmına da not bırakılabilir.