Gazeteler Hatay Cilvegözü'nde gerçekleşen patlamayı nasıl verdi?

Hatay Cilvegözü Sınır Kapısında bombalı aracın patlaması ve 13 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından medya güne manipülasyon dolu manşetlerle başladı.

Sınırı muhalif çetelere açan, El Kaide bağlantılı El Nusra Cephesi’nin ve ÖSO çetelerinin cirit attığı Hatay’da dün yaşanan patlamanın ardından 13 kişi hayatını kaybetti. Yaşanan bu olayın ardından ana akım ve yandaş medya manipülasyon dolu haberlere imza atmakta gecikmedi.

İşte medyada yer alan patlama haberleri manşetleri:

Sabah gazetesi:

Esad’dan tahrik bombası

Suriye’ye yardım taşıyan araçların bulunduğu tampon bölgeye park edilen bir araç uzaktan kumandayla patlatıldı.

Hürriyet gazetesi:

Suriye Terörü Sınırı Aştı

Suriye’deki olaylar sınır aşıp Türkiye’de de can alıyor.

Milliyet gazetesi:

Bombalı Saldırıda El Muhaberat İzi

Cilvegözü’nün Suriye tarafında insani yardımların depolandığı bölgede bombalı araç patladı, 3’ü Türk 13 kişi öldü. Süpheler Esad’ın örgütü El Muhaberat’ın üstünde.

Posta gazetesi:

Bu Bombalar Kimin?

İşte saldırıyla ilgili ortaya atılan 3 iddia:
-Saldırıyı Türkiye’nin karşı olduğu Suriye Devlet Başkanı Esad düzenletti.
–Suriyeli muhalifler minübüse bombaları Türkiye’den yükledi. Suriye’ye götürüp eylem yapacaklardı. Bombalar yanlışlıkla patladı.
–Türkiye ile Suriye arasındaki gerginliği tırmandırmak isteyenler bu saldırıyı düzenledi ve Suriye yapmış süsü verdi.

Habertürk gazetesi:

Üst Başlık- Erdoğan: Terör ve Suriye kararlığımızdan taviz vermeyeceğiz

Başlık- Tahrik bombası 13 ölü
Suriye’ye insani yardımların geçtiği Hatay Cilvegözü Sınır Kapısı’nda insanlık dışı vahşet. Suriye plakalı bombalı araç patlatıldı, 4’ü Türk 9’u Suriyeli 13 kişi öldü.

Zaman gazetesi:

Sınır Kapısında Uzaktan Kumandalı Terör

Türkiye, dün Hatay’ın Reyhanlı İlçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı’nda meydana gelen patlama ile sarsıldı. Personel lojmanlarının yakınında park halindeki Suriye plakalı panelvan minübüs, uzaktan kumanda ile patlatıldı.

Vatan gazetesi:

Erken Mi Patladı?

Suriye’den gelen bomba yüklü araç, insani yardım üssüne dönen Cilvegözü Sınır Kapısı’na bırakıldıktan sonra patlatıldıi. 3’ü Türk 13 kişi öldü. İddiaya göre hedef aynı saatlerde Cilvegözü’nde toplanacak muhaliflerdi.

Yeni Şafak gazetesi:

Terör Sınırı Vurdu

ABD Büyükelçiliği’ne düzenlenen saldırıdan 10 gün sonra terör çirkin yüzünü bir kez daha gösterdi. Hatay Cilvegözü Sınır Kapısı’nın tampon bölgesine park edilen Suriye plakalı bomba yüklü otomobil uzaktan kumandayla patlatıldı.

Star gazetesi:

İnsani Yardıma Bombalı Saldırı

Hatay’daki Cilvegözü Sınır Kapısı’nda Suriye’ye yardım götüren TIR’ların bekletildiği alanda bomba yüklü bir minübüs patlatıldı. Özgür Suriye Ordusu kontrolündeki bölgeden gelen bomba yüklü aracın Esad yanlısıgruplarca patlatılmış olabileceği belirtiliyor.

Sözcü gazetesi:

Bomba Yüklü Aracın Sınırımızda Ne İşi Var?

İktidar, “Bomba yüklü minibüs Suriye’den geldi” dedi. Tanıklar ise “Türkiye’den Suriye’ye bomba götürüşüyordu” dedi. İkisi de skandal.

Aydınlık gazetesi:

Üsleri Antep’te:

Hatay Cİlvegözü Sınırı Kapısı’nda Suriye plakalı bomba yüklü araç patladı. 3’ü Türk 13 kişi hayatını kaybetti. Suriye’ye yardım taşıyan araçlar arasında park etmiş olması, ifilak eden aracın Türkiye’den mi yüklendiği sorusunu gündeme getirdi.

Cumhuriyet gazetesi:

Üst başlık- Türkiye-Suriye sınırında yol geçen hanına dönen Cilvegözü kapısında bomba yüklü araç patladı.

Başlık: Olacağı Buydu: 13 ölü

Ajanların ve radikal örgütlerin cirit attığı sınır kapısına aracı kimin getirdiğine yönelik açıklama yapılmazken Erdoğan aracın Suriye’den girdiğinin kameradan tespit edildiğini açıkladı.

Yurt gazetesi:

Savaş Kapıdan Girdi

AKP hükümetinin Suriye politikası, çatışmalar ve ölümü sınırdan içeri soktu.

Evrensel gazetesi:

Savaş Sınırı Aştı

Hatay’ın Reyhanlı İlçesi Cilvegözü Sınır Kapısı’ndaki personel lojnamlarının yakınında büyük bir patlama meydana geldi. Patlamada en az 12 kişinin hayatını kaybettiği, 50’den fazla kişinin de yaralandığı açıklandı.

Birgün gazetesi:

Kanlı Fatura

Hükümetin ÖSO’ya verdiği sınırsız destek politikası Cilvegözü Sınır Kapısı’nda patladı. Tampon bölgede bomba yüklü iki aracın infilak etmesi sonucunda 13 kişi yaşamını yitirdi. Çoğu ağır 28 kişi de yaralandı.

soL gazetesi:

Reyhanlı’da bombalı araç patladı

Hatay’ın Reyhanlı İlçesi Cilvegözü Gümrük Kapısı’nda bomba yüklü araç patladı. 12 kişi yaşamını yitirdi, bir kısmı ağır çok sayıda kişi yaralandı.
Suriye plakalı ve park halindeki bombalı araçtaki patlamanın ardından Reyhanlı’daki vatandaşlar, dinmek bilmeyen olaylara ve Suriye’den gelen muhaliflere tepki gösterdi. Reyhanlı’da bulunan CHP Milletvekili Hasan Akgöl, patlamanın sorumlusu olarak Suriye’de bulunan silahlı grupları gördüğünü belirtti. Habertürk’te yayına katılan Refik Eryılmaz, Suriye’de savaş makinası olarak kullanılan araçlardan bahsedince televizyon kanalının sansürüne uğradı.

(soL - Haber Merkezi)