Gazetecilerden Aydınlık'a destek

Aydınlık Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Müdürü Mehmet Sabuncu’nun gözaltına alındığı son Ergenekon operasyonuna tepki gösteren Aydınlık destekçileri, "Onlar saldırdıkça biz büyüyoruz" dediler. Eyleme Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ve gazeteciler de destek verdi.

Dün sabah saatlerinde gerçekleştirilen Ergenekon operasyonunda Aydınlık Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Müdürü Mehmet Sabuncu ile birçok İşçi Parti üyesi gözaltına alındı. Baskınlara ve tutuklamalara karşı Aydınlık Gazetesi ve Ulusal Kanal’ın bulunduğu İstiklal Caddesi’ndeki Deva Çıkmazı önünde bir araya gelen Aydınlık çalışanlarına, ADD, TGS, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ve gazeteciler de destek verdi.

"Zorbalık sökmez, aydınlık susmaz"
"Aydınlık halkındır, susturulamaz", "Faşizme ölüm, halka hürriyet" sloganlarıyla Galatasaray Lisesi önüne yürüyen gazetecilerin eylemine, yazar Can Ataklı, Cüneyt Ülsever, Şükran Soner ve Tuna Kiremitçi de katılan isimler oldu. Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Serhan Bolluk, “Bitmeyen komplo tuzakları bize de kuruldu. Yeni durum, o tuzak tersine dönüyor. Yıkılıyorlar, bölünüyorlar, can havliyle Aydınlık’a saldırıyorlar. Aydınlık Türkiye’nin geleceğidir. Zorbalık sökmez, Aydınlık susmaz” diye konuştu.

Yazarlar da eyleme katıldı
TGC Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Özdemir, "İfade ve düşünce özgürlüğünü iktidar bir türlü kabullenemedi. Herkes aynı gerçeği dile getiriyor. Ne zaman üzerlerindeki ölü toprağını silkeleyecekler? Aydınlık’a yapılan baskınları protesto ediyoruz" dedi. Cumhuriyet gazetesi yazarı Şükran Soner, "İnsan aklı, bilincine terör estirmeye çalışanlar kontrol edilemez, fren tutulamaz noktaya geldi. Baskı arttıkça çok insan susturuluyor ama bir biçimde bizlere ulaşıyorlar. Bu gaspa kitlesel tepki verebilmeliyiz" derken, yazar Tuna Kiremitçi de yaptığı açıklamada, "Neden muhalefeti kahramanlaştırmak için uğraşıyorlar? İnsani olarak ayıp olduğunu düşünüyorum" sözlerine yer verdi.

(soL – İstanbul)