Gazeteciler: Polisler meslek unvanımızı gasp ediyor

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Güvenlik Şube’de görevli bazı polisler kendilerini gazeteci olarak tanıtarak gazetecilerin meslek unvanlarını gasp ediyor.

Caner Aktan - soL

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Güvenlik Şube’de görevli bazı polisler kendilerini gazeteci olarak tanıtıp gazetecilerin meslek unvanlarını gasp ediyor. Demokratik kitle örgütleri, sendikalar ve siyasi partilerin anayasal güvenceyle teminat altına alınmış basın açıklamalarını izleyen Güvenlik Şube’de görevli polisler, basına özel olarak dağıtılan metni almak için kendisini gazeteci olarak tanıtıyor.

Kameraman kılığında forumu kayıt etti
Halkevleri ve Kocaeli Tabip Odası tarafından geçtiğimiz günlerde Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) ve Sakarya Üniversitesi'nden (SAÜ) akademisyenlerin ve çevrecilerin katılımıyla su forumu düzenlendi. Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği'nde (KYÖD) yapılan forumda kayıt yapan bir kameraman çelişkili ifadeleriyle dikkatleri üzerine çekti. Basın mensuplarının “hangi gazetede çalışıyorsunuz?” sorusu üzerine önce Kocaeli’nde faaliyet gösteren bir yerel gazete adı veren daha sonra ifadesini değiştirip Sakarya’dan geldiğini söyleyen kişinin polis olduğu iddia edildi. Faorumun gerçekleştirildiği yerdeki hiçbir basın mensubu ve katılımcılar tarafından da tanınmayan kişinin polis olduğu şüphesi güçlendi.

‘Gazeteciyim ben’
Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Güvenlik Şube polislerinin "gazeteci kimlikleri" bununla sınırlı kalmayıp Türkiye Komünist Partisi'nin (TKP) basın açıklamasında da kendini gösterdi. Önceki gün TKP Kocaeli İl Örgütü tarafından İzmit İnsan Hakları Parkı’nda seçimlere yönelik yapılan basın açıklamasında da polisler göz göre göre yalan söyledi. Açıklamanın ardından basın mensuplarına dağıtılan metni almak için kendisini gazeteci olarak tanıtan Güvenlik Şube polisleri TKP’liler tarafından fark edildi. Polisler durumun anlaşılması üzerine olay yerinden uzaklaştı.