Gazeteciler meslektaşlarını yalnız bırakmadı

Gazetecilere Özgürlük Platformu (GÖP), Oda TV’de yargılanan tutuklu gazetecilere destek olmak amacıyla Çağlayan Adliyesi önünde eylem düzenledi. Uluslararası basın heyetiyle duruşmayı izleyen platform üyeleri, dava sonrası açıklamada bulundular.

Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu ve Sendikal Güç Birliği Platformu’nun da destek verdiği eylemlerde gazeteciler bu davaları izlemeye devam edeceklerini bildirdiler. Aralarında yazarlar Ruhat Mengi, Aslı Aydıntaşbaş, Ferai Tınç gibi isimlerin de takip ettiği duruşma öncesi, basın örgütleri adına açıklama yapan Gazetecilere Özgürlük Platformu Dönem Sözcüsü Ümit Gürtuna, gazetecilerin yıpranma hakkına dikkat çekti. “Gazetecilerin yıpranma hakkını elinden alan zihniyet, burada kendini sorgulamalıdır” diyen Gürtuna, başta TCK ve TMK olmak üzere basın ve ifade özgürlüğü önündeki bütün engellerin kaldırılmasını talep etti. Avrupa Gazeteciler Federasyonu (EFJ) Başkan Yardımcısı Philippe Lerut da, "Türkiye'de basın ve ifade özgürlüğü etrafında yaşananlara sadece öfke duymuyoruz, artık kızgınlığımız giderek artıyor" diye konuştu.

Davaları izlemeye devam edeceğiz
Duruşmanın sona ermesiyle davanın görüldüğü Çağlayan Adliyesi önünde davayı değerlendiren Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı Ercan İpekçi, “Yılmadan, korkmadan, susmadan bu davaları izleyeceğiz. Bu davaları izlemeye devam edeceğiz. Medya patronlarına da sesleniyoruz, özgürce haber yazıp program yapıyorsak içerdeki arkadaşlarımızın cesaretinden ötürüdür. Bugün yaşananlara gazetelerinizde, televizyonlarınızda yer verin” diye konuştu.

İpekçi, uluslararası gazeteci örgütlerinden bir heyetin, yarın tutuklu gazetecilerin yakınları ve yargılanan gazetecilerle bir araya geleceğini duyurdu.

(soL – İstanbul)