Fikri gelen damat Berat, Emine Erdoğan ve greyfurt suyu...

17 Aralık yolsuzluk operasyonu tapelerinde yer alan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak, havuz medyası tarafından parlatılmaya devam ediyor.

Haber Merkezi

Havuz medyası Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'ı parlatmak için sıraya girdi. Sabah ve Star tarafından yaptığı tüm işler haberleştirilen Berat Albayrak'a ilişkin en "ilginç" haber Yeni Şafak tarafından yayımlandı.

Emine Erdoğan'ın greyfurt suyu tavsiyesine kadar giden haberden bazı detaylar:

İstanbul’dan milletvekili adayı olan AK Parti’li Berat Albayrak, 7 Haziran öncesi kenti karış karış geziyor. “Halkımıza Yeni Türkiye’yi anlatıyoruz. Onlar da bize Yeni Türkiye ve anayasa gibi önemli adımlardan vazgeçmememizi telkin ediyor” diyen Albayrak, özel dünyasına ilişkin birçok detayı paylaştı. Albayrak kendisini sefere çıkmış biri olarak niteliyor.

MASKELİ İLETİŞİM ONA UZAK
Milletvekili adayı Berat Albayrak, sosyal medyayı aktif olarak kullanmayı tercih etmiyor. Aktif kullanıcılığın insan psikolojisine olumsuz etkisine işaret eden Albayrak, "İnsanlar sosyal medyaya bir dalıyor. Gün bitmiş, bereket bitmiş, iş ötelenmiş oluyor" diyor. Yüz yüze iletişimden yana olduğunu belirten Albayrak, "Sosyal medya ile maskeli bir iletişim süreci başladı. İletişim var ama sağlıklı değil. Bu nedenle de kullanmıyorum" diyor. Ailesi için özel bir telefonu bulunan Albayrak, bir hat da vatandaşlarla konuşmak için edinmiş. 

TELKİNLER EMİNE HANIM'DAN VE GREYFURT SUYU 
Yemek yemeyi seven ancak tempolu yaşamı nedeniyle pek fırsat bulamayan Berat Albayrak, diyet yapmıyor, sağlıklı beslenmek için çaba harcıyor. Albayrak, kayınvalidesi Emine Erdoğan'ın doğal ve kan grubuna göre beslenme konularındaki yoğun tecrübesinden çok istifade etmiş. Kendi metabolizmasına uygun beslenme ve yemekten sonra tatlı yememe gibi basit beslenme prensipleri konusunda kendini epey disipline soktuğunu belirten Albayrak, "Sağlık yapıma göre neleri yemem ya da yememem gerektiği konusunda sağ olsun kayınvalidemden çok şey öğrendim. Eskiden yemekten sonra baya tatlı yerdim, şimdi öyle bir durum yok. Kan grubuma göre portakal suyu yerine greyfurt suyu içmem gerekiyormuş mesela. Beyaz peynir ya da süt ürünlerini sınırlı tüketmem gerekiyormuş. Bu detaylara dikkat ediyorum" ifadelerini kullanıyor.


BERAT'IN ADINI GREYFURT SUYUNDAN ÖNCE DE DUYDUK

Berat Albayrak'ın Erdoğan'ın damadı olması dışında gündem olduğu tek olay 17 Aralık yolsuzluk operasyonları olmuştu. Operasyonlar sürerken ortaya çıkan tapelere göre Berat, bir türlü sıfırlanamayan paralar konusunda çözüm bulan kişi olmuştu:

n. bilal erdoğan: baba hasan abi ile filan bir araya geldik, abim berat berat, amcam beraber, bir şeyler düşünüyoruz, bu arada bir fikir daha geldi berat’a, bir kısmını diyor faruk’a diğer işler ilgili hemen vereyim diyor, öbür paraları işlediği gibi işlesin zaten konuşmuşsunuz önceden, onu yapalım mı ciddi bir miktarı o şekilde halledebiliriz.

r. tayyip erdoğan: olabilir.

n. bilal erdoğan: tamam, öbür bir kısmını da mehmet gür ile ortak işe başladığımız için, bir kısmını al sende dursun, projeler geldikçe oradan kullanırsın diye verelim mi diyoruz, böylelikle azaltıp geri kalanı da başka bir yere taşıyacağız.

r. tayyip erdoğan: tamam işte onları şey yapın da.

n. bilal erdoğan: tamam.

r. tayyip erdoğan: sümeyye geldi mi?

n. bilal erdoğan: sümeyye eve gelmiş, şimdi buraya gelecek, yanımıza gelecek, tamam babacım,hallediyoruz bugün inşallah, başka bir şey var mı?

r. tayyip erdoğan: şey yapmanızda fayda var, (parayı) tamamiyle sıfırlamanızda fayda var.

n. bilal erdoğan: evet, tamamiyle sıfırlayacağız inşallah.

İKİ TARAFI DA HALLETİ

tayyip erdoğan: sana diğer verdiğim görevler tamam mı?

bilal erdoğan: işte akşam bitirmiş oluyoruz. bir kısmını hallettik. berat ile ilgili olan kısmını hallettik. şimdi mehmet gür ile ilgili olan kısmı herhalde önce halledeceğiz. geri kalan kısmını da artık karanlık olunca halledeceğiz.

tayyip erdoğan: …

bilal erdoğan: inşallah.

tayyip erdoğan: sümeyye ne yaptı?

bilal erdoğan: sümeyye de işte onları çıkardı getirdi filan, konuştuk filan.

tayyip erdoğan: her iki tarafı halletti mi?

bilal erdoğan: verdi herhalde babacığım. ikisini de boşalttım dedi.

tayyip erdoğan: her iki tarafı.

bilal erdoğan: evet. ikisini de boşalttım dedi ama iki taraf derken onu diyorsun değil mi?

tayyip erdoğan: neyse tamam.