Fehmi Koru'ya tüm gazeteler Zaman, tüm televizyon kanalları Samanyolu olana kadar rahat yok!

Star gazetesi yazarı Fehmi Koru, medyanın toplumdaki “muhafazakârlaşmaya” eşlik etmediğini belirterek, basında sosyalist isimlerin hala ağırlıkta olduğunu iddia etti. “AKP iktidarı boyunca medyada gözle görülür bir değişim olmadı” diyen Koru, ya cezaevlerine bakmıyor ya da işten çıkarılan gazetecileri hiç duymadı…

AKP’nin 10 yıllık iktidarında birçok muhalif gazeteci işten çıkarılıp, programları durdurulurken, yine onlarca gazeteci tutuklanıp cezaevlerine konuldu ama bu durum bazı yazarları hala tatmin etmedi. Star gazetesi yazarı Fehmi Koru bugünkü yazısında, tüm gazeteler Zaman/Star, tüm televizyonlar Samanyolu olana kadar “mücadeleye devam” dedi.

“Türkiye muhafazakârlaşıyor ama medyada dengesizlik var”
Türkiye’de basın üzerinde kurulan baskının Menderes dönemini dahi aratır bir hale gelmesi Fehmi Koru’yu tatmin etmedi. Koru, “‘Yeni’ Medya Mahallesi’ne hoşgeldin yazısı” başlığı ile bugün kaleme aldığı yazısında, AKP’nin 10 yıllık iktidarı boyunca medyada gözle görülür bir değişim yaşanmadığını ileri sürdü.

“Araştırmalara göre Türkiye muhafazakârlaşıyor bunda şaşılacak ne var? Yalnız Türkiye değil çünkü muhafazakârlaşan ABD'ye ve Avrupa'nın öndegelen ülkelerine bu gözle baktığınızda da görüyorsunuz, dünyanın gittiği istikamet o...” diyen Koru, “muhafazakârı bol bir toplum için çıkarılan gazetelerde, o toplumun bireylerinin izlediği programlarda büyük bir dengesizlik var” dedi.

“Merkez medya döneme uygun yazıyor ama isimler inandırıcı değil”
Koru, artan muhafazakârlaşamaya eşlik eden bir medya "göremediğinden" şikâyetçi olurken, muhafazakâr kesime hitap eden gazetelerin satışının arttığını ancak merkez medyada küçücük bir farklılaşma dahi olmadığını iddia etti.

Merkez medyanın döneme uygun yayın yaptığını belirten Koru, yazısının devamında “bunu yapanların çizgisi belli olduğu için hiç inandırıcı olmuyor” diyerek adeta merkez medyaya yeni bir tasfiye ve daha gerici bir yayın politikası izlemelerini öneriyor.

Medya Mahallesi’ne Akif Beki’nin katılması Koru’ya umut verdi
Medyanın bu durumuna ilişkin Koru’ya umut veren gelişmeler de var. Muhalif duruşuyla bilinen Ayşenur Arslan'ın Cnntürk ekranlarında yayınlanan Medya Mahallesi programına Kanal 7 çıkışlı Başbakan’ın eski basın danışmanı Akif Beki’nin de sunucu olarak katılması Koru’ya “küçük de olsa bir geçiş işareti” sunuyor.

“Patronlar muhafazakâr ama medyada sosyalist hâkimiyeti var”
“'Sol/sosyalist' bilinen meslek mensuplarının medyadaki hâkimiyeti, komisyon önünde kendisini ‘Ben Anadoluluyum, ben muhafazakârım’ diye tanımlayan patronların gazete ve kanallarında hiç kesintisiz sürüyor” diyen Koru, medya patronlarına sitem ederken, medyanın sol/sosyalist meslek mensuplarının hâkimiyetinde olduğu gibi ilginç bir tespit öne sürdü.

AKP iktidarında muhalif ve merkez basın kurumları ve çalışanları üzerinde kurulan baskıyı yeterli görmeyen Koru, tüm gazeteler Zaman, tüm televizyon kanalları Samanyolu TV olana kadar mücadeleye devam edecek gibi görünüyor.

(soL - Haber Merkezi)