Fatih Altaylı talimatı yerine getirmemiş gibi: 'Alo Fatih'le karıştırılmak dokundu'

Fatih Altaylı, 'Alo Fatih' yani Fatih Saraç'la adının karıştırılmasının kendisine çok dokunduğunu söyledi. Oysa Fatih Saraç'la Fatih Altaylı arasında geçen telefon görüşmelerinin ortaya çıkmasının ardından, Altaylı'nın Saraç'ın verdiği talimatları yerine getirdiği anlaşılmıştı.

Haber Merkezi

Habertürk gazetesinin eski Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı, Gülen Cemaati'ne yakın Aksiyon dergisine verdiği röportajda, "Alo Fatih" yani Fatih Saraç'la adının karıştırılmasının kendisine çok dokunduğunu söyledi.

AKP'li yetkililer ve partiye yakın isimlerin telefon görüşme kayıtlarının yayımlandığı günlerde en fazla konuşulan kayıtlardan biri, Turgay Ciner'e ait medya grubunun tepe ismi Fatih Saraç'ın Erdoğan ve başka isimlerle yaptığı görüşmelere dair olanlardı. Saraç Erdoğan'dan talimatlar alıyor, bunu Fatih Altaylı ve Habertürk'teki diğer kimi isimlere iletiyordu.

Habertürk'ün 24 Eylül 2013 tarihli nüshasının 24. sayfasında çıkan haberin başlığı, "Bu mu sağlıkta çağ atladığı iddiasında olan Türkiye?" idi. Erdoğan, bu haber üzerine Fatih Saraç'ı arayarak azarlamış, Saraç da haberi yapan editör ve gazetecileri işten kovmuştu. Saraç ayrıca Fatih Altaylı'yı da arayarak, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile konuşmasını ve durumu düzeltmesini istemişti.

İşte bu telefon trafiğinin ardından, gazete arşivi tarandığında, Fatih Altaylı'nın "gerekeni yaptığı" anlaşılmıştı. Altaylı, konu hakkında bir yazı yazarak sorumluluğu Bakanlık'ın üzerinden alırken, gazetede ayrıca Bakanlık'ı aklayan bir haber de yapıldı. "Türkiye 3 yaşındaki Sedef'i konuşuyor!" başlıklı haberde, Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Ali İhsan Dokucu'nun görüşlerine yer veren Habertürk, Sağlık Bakanlığı'nun 3 yaşında olmasına rağmen bebek görünümünde ve yüzde 99 engelli olan Sedef Sahra’nın tedavisi için harekete geçtiğini yazdı.