Fatih Altaylı, Erdoğan'ın 'emrini' böyle yerine getirdi

Başbakan Erdoğan'ın, gazetede çıkan bir sağlık haberi nedeniyle Fatih Saraç'ı fırçalamasının ardından, Fatih Altaylı'nın durumu düzeltmek için bir yazı yazdığı, ayrıca yine sağlık sayfasında konuyla ilgili bakanlığı aklayan bir haber yapıldığı ortaya çıktı.

(soL - Haber Merkezi) Bugün akşam saatlerinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Habertürk'te çıkan ve hükümeti eleştiren bir sağlık haberi nedeniyle Fatih Saraç'ı arayarak azarladığı ses kayıtları sosyal medyadan yayımlandı.

Habertürk'ün 24 Eylül 2013 tarihli nüshasının 24. sayfasında çıkan haberin başlığı, "Bu mu sağlıkta çağ atladığı iddiasında olan Türkiye?" idi. Erdoğan, bu haber üzerine Fatih Saraç'ı arayarak azarlamış, haberi yapan editör ve gazetecileri işten kovmuştu. Saraç ayrıca Fatih Altaylı'yı da arayarak, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile konuşmasını ve durumu düzeltmesini istemişti.

İşte bu telefon trafiğinin ardından, Fatih Altaylı'nın "gerekeni yaptığı" ortaya çıktı. Altaylı, konu hakkında bir yazı yazarak sorumluluğu Bakanlık'ın üzerinden alırken, yine Bakanlık'ı aklayan bir haber de ayrıca yapıldı. "Türkiye 3 yaşındaki Sedef'i konuşuyor!" başlıklı haberde, Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Ali İhsan Dokucu'nun görüşlerine yer veren Habertürk, Sağlık Bakanlığı'nun 3 yaşında olmasına rağmen bebek görünümünde ve yüzde 99 engelli olan Sedef Sahra’nın tedavisi için harekete geçtiğini yazdı.

İşte Erdoğan'ın kızdığı o haber, Altaylı'nın yazısı: