Eylemciler Rum bayrağı mı taşıyor?

Kuzey Kıbrıs bir süredir sendikalar öncülüğündeki eylemlerle sarsılıyor. Eylemlerde taşınan Kıbrıs Cumhuriyeti bayrağını, ısrarla "Rum bayrağı" olarak niteleyen Türkiye medyası ise "Rumların ekmeğine yağ sürüldüğünü" iddia ediyor.

Anadolu Ajansı, 8 Nisan tarihinde geçtiği haberde, "KKTC Meclisi önündeki eylemde bir gösterici Rum bayrağı dikti. Bunun üzerine polisle eylemciler yumruklaştı. Meclis ise Türkiye aleyhtarı eylemi kınadı" dedi.

Medya kuruluşlarının birçoğunun AA'dan aynen alıntıladıkları haberde, olayı "Rum kesiminden gelen çok sayıda gazetecinin izlediği" şeklindeki ifade de dikkat çekti.

"Rum bayrağı" diktiği iddia edilen Koray Başdoğrultmacı, ise “Amacımız T.C.’ye Kıbrıs’ta kimin garantörü olduğunu, kendi askerinin de bir zamanlar taşıdığı Kıbrıs Cumhuriyeti bayrağını, elçiliğine dikerek hatırlatmaktı. Polise Türkiye’nin ve elçiliğinin burada bu bayrak sayesinde olduğunu söyledik” dedi.

Son olarak Başdoğrultmacı'nın eylemiyle yeniden gündeme gelen bayrak, kendisinin de ifade ettiği gibi 1960'da kurulan Kıbrıs Cumhuriyeti'nin de bayrağı.

Ada halklarının bir zamanlar kurduğu siyasi birliği simgeleyen bayrağın, sendikalar önderliğinde yapılan pek çok eylemde taşındığı görülüyordu. AKP'nin Kuzey Kıbrıs'a müdahalelerini de eleştiren eylemlerden rahatsız olan Türkiye medyası ise ısrarla göstericilerin Rum bayrağı taşıdığını iddia etti. Eylemciler provokasyonla ve "Rumların ekmeğine yağ sürmekle" eleştirildi.

(soL-Haber Merkezi)