Ertuğrul Özkök yine Erdoğan'ı övme fırsatını kaçırmadı

TBMM Başkanı'nın laikliğin Anayasa'dan çıkartılması gerektiği yönündeki açıklamalarıyla ilgili tartışma sürerken Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök bu gündemi de Erdoğan'ı övmek için değerlendirmeyi başardı.

Yazısına TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a atıfta bulunarak 'İsmail Abi'ye verilecek en güzel cevabı Erdoğan verdi' başlığını atan Özkök şöyle yazdı:

"Kıvıtmadı. Eğmedi, bükmedi, mantıklı bir laik insanın da muhafazakar insanın da altına rahatlıkla imzasını koyacağı bir cevap verdi. Bana göre cevap ders niteliğindeydi, çok basitti. 

Dedi ki: Anayasa'da İslam vurgusuna ihtiyaç yok. Dedi ki: Bunların hepsi boş şeyler Dedi ki: Ben bir müslüman olarak inancımı istediğim gibi yaşıyabiliyorsam mesele bitmiştir. Erdoğan bu cümlesi ile: Din üzerinden şov yapmaya kalkanlara, laikliği istismar etmek isteyenlere... Tarihi bir ders vermiştir." (Yazının devamı için tıklayınız)

Özkök, İsmail Kahraman'a laiklikle ilgili en güzel yanıtı, 40 yıldır İslamcı mücadele veren bir başka gericide, Kahraman'ı bizzat o koltuğa oturtan isimde buldu. Ancak günlerdir sokaktaki polis terörüne rağmen laiklik için mücadele edenleri, tribünlerde laiklik için slogan atanları görmedi. Türkiye'de laiklik konusundaki bu direnç olmasa Erdoğan'ın laikliğin bir an bile gözünün yaşına bakmayacağını da unuttu.

Doğan Medya Grubu 1 Kasım seçimlerinden sonra AKP ile buzları eritmişti.