Ertuğrul Özkök hızlı davrandı: Bırakalım artık 17-25 Aralık'ı

Seçim sonuçlarını değerlendiren Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, dönüş hızını yine kimselere bırakmadı. Erdoğan'la davalık olan Özkök, "Bırakalım artık 17-15 Aralık'ı"dedi.

CNN Türk'te seçim 2015 programına katılan Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, seçim sonuçlarını yorumladı. 

Özkök'ün açıklamalarından satırbaşları şöyle; 

- “Benim kendi gönlüme uyan bir sonuç değil ama Türkiye böyle bir tercih yaptı. Bu sonucun nasıl okunacağı önemli. Birkaç yıldır çok büyük bir kutuplaşma yaşıyoruz. Bu sonucu nasıl okumak gerekiyor? Burada bir başarı olduğu için bu başarının sahiplerinden arzularım var. Acaba bu kutuplaşmayı kıracak bir söylem gelişecek mi? 

ÖFKELİ OLMAKTAN YORULDUM
- Başbakan Mevlana’yı ziyarete gidiyor. Bunun sembolik bir anlamının olduğunu düşünüyorum ben. Başarının bu kadar büyük çıkmasının AKP’ye bir özgüven vermesi gerekiyor. Ben 6 yıl Fransa’da yaşadım. Fransa’da seçim olduğu zaman bir parti kazanır, bir parti kaybeder. Kaybedenler hayatlarını tehdit altında hissetmezler. Bu kutuplaşmayla yaşanabilir mi yaşanır, yaşıyoruz ama toplumun ne bu tarafındakilere ne öteki tarafındakilere yarayacak bir şey değil bu. Benim iyimser olmamı sağlayacak bir şey var. Türkiye’de toplumun tamamına seslenen iki parti var. Türkiye’deki merkez yüzde 75 oldu tekrar. Bunun üzerine güzel bir Türkiye kurabiliriz diye düşünüyorum ben. Açıkcası ben de yoruldum öfkeli olmaktan. 

ARTIK 17-25 ARALIK KONULARINI KONUŞMAYA GEREK YOK
- Kendisine güvenen AKP’nin istikrar kavramını yeniden tanımlaması gerekiyor. O zaman ben yine muhalif olmaya devam edebilirim ama toplumun bir kesimi hezimet duygusu yaşamaz. Bu zamana kadar yaptığım yorum iyimser. Maalesef bir de karamsar durum var. Merkezin iki partisi de trolleşme halinde. Bence bunu ayıklamayı öğrenebilirsek, her iki tarafta da bir dezenfekte etme psikolojisini devreye sokabilirsek olabilir diye düşünüyorum. Bu 17-25 konularını da artık konuşmanın bir anlamı yok. Bu konular Meclis’e gelmeyecek. Hesaplaşma çizgilerini bir kenara bırakıp ileriye bakalım. Ekonomi bekliyor bizi, kutuplaşma sorunumuz var, Suriye var. O sorunları da hep birlikte göğüslemek Türkiye’yi daha ileriye götürür diye düşünüyorum.”

AKP'Lİ KÜLÜNK, ÖZKÖK'E 'ŞEREFSİZ VE ALÇAK' DEMİŞTİ

AKP İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Bodrum'da yaşanan mülteci faciasının ardından yazdığı yazı üzerine "Cumhurbaşkanı'na hakaret" iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök'e Twitter'dan hakaretler yağdırmış, "Sen bir alçak ve şerefsizsin. Üstelik medyanın en sefil kalemisin" ifadelerini kullanmıştı.