Erdoğan'dan gazeteci Yanardağ'a tehdit!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yurt Gazetesi'nde Merdan Yanardağ imzasıyla yayınlanan "Erdoğan'ın kanlı planı" ve "CHP kanlı planın farkında değil" başlıklı haber ve analizler için, avukatı aracılığıyla gazeteye tehdit ve hakaret içerikli cevaplar gönderdi.

Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Yurt Gazetesi'nde Merdan Yanardağ imzasıyla yayınlanan, "Erdoğan'ın kanlı planı" ve "CHP kanlı planın farkında değil" başlıklı haber ve analizler için gazeteye tehdit ve hakaret dolu cevap metinleri gönderdi.

Yurt gazetesinde yayınlanan “Erdoğan'ın kanlı planı” ve “CHP kaos planının farkında değil” başlıklı yazılar için gönderilen ve birbirinin aynı cevap metinlerinde adeta “nefret” saçıldı. Erdoğan'a ağır ithamlarda bulunulduğu, gazetecilik ilkeleri ve hukukun çiğnendiği ileri sürüldü. Ancak bütün bu suçlamalar yapılırken tek bir somut yanıt verilmedi, tek bir somut kanıt gösterilmedi.

ERDOĞAN'DAN "GÖZDAĞI" GİBİ YANIT

Birbirinin aynı matbu metinlerle Yurt Gazetesi'ne ve Merdan Yanardağ'a “gözdağı” verilmeye çalışıldı. Cevap metninde Yurt'un siyasi hesaplarla Erdoğan'ı karaladığı ileri sürüldü. Açıklamada cevap ve düzeltmenin çok ötesine geçilerek adeta Yurt Gazetesi için "suç yaratılmaya" çalışıldı. Gazetede yer alan yazıların toplumu kışkırtmaya, kitleleri sokağa çıkmaya teşvik ettiği, illegal gruplara meşru zemin olan bir siyasi partinin örgütlenmesine yönelik tavsiye verildiği ileri sürüldü.

"KİTLELERİ KIŞKIRTIYOSUNUZ" İTHAMI 

Tayyip Erdoğan adına gönderilen yazıda, gazetede yayınlanan yazıların "alt metninin de olduğunu" iddia eden şu ifadeye yer verildi: "Yurt Gazetesi'nde yayınlanan toplumu kışkırtacak, kitleleri sokağa çıkmaya teşvik edecek tehditkâr bir tavır sergileyen, alt metninde de illegal gruplar ile meşru zemini olan bir siyasi partinin örgütlenmesine yönelik tavsiye veren ifadeler, açıkça ihlal niteliğindedir, Karşı tarafın kaleme aldığı yazısı iki gün boyunca yayınlanarak algı operasyonunun istikrarlı şekilde sürdürülmesi amaçlanmıştır."

Cevap metninde yazıların TCK'nin Cumhurbaşkanı'na hakareti düzenleyen 299. maddesi çerçevesinde olduğu da iddia edildi. Daha da ileri gidilerek gazetenin ifade ve basın özgürlüğünü aşarak "kamuoyunu Cumhurbaşkanı'na karşı yönlendirmek ve provoke etmek" istediği ileri sürüldü.

YANARDAĞ: KANLI PLANI DEŞİFRE ETTİK

Yurt Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ ise Tayyip Erdoğan'ın avukatları aracılığıyla yönelttiği tehditleri şu sözlerle değerlendirdi: "Erdoğan'ın bu kadar öfkeye kapılması, aslında haberlerimizin ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. Yurt Gazetesi olarak biz, yalnızca gazetecilik yaptık, Türkiye üzerinde oynan kirli planı açığa çıkardık. Erdoğan, işte bu planı deşifre ettiğimiz için bizi hedef tahtasına oturtmak istiyor."

KANLI PLAN NEDİR?

Merdan Yanardağ şunları söyledi:

"Yurt, Erdoğan'ın başkanlık hayalleri için her şeyi göze aldığını, bunun için de AKP'nin yeniden tek başına iktidar olması için her yolu denediğini, bu nedenle Türkiye'yi çatışmalı bir ortamda yeniden seçime götürmeyi hedeflediğini, baraj altında kalması planlanan HDP ile MHP'den gelecek ırkçı oylar ve seçim hileleriyle başkanlık yolu açılmasını planladığını yazmıştı. Nitekim Suruç'ta patlayan bombalarla başlayan çatışma, Yurt'un yazdıklarını neredeyse satır satır doğruladı. Erdoğan bugün 116. maddedeki 45 günlük süreyi kullanacağını “açıkça” söylüyor, üstelik bunu yaparken seçim hükümetinden bile söz etmeden, azınlık hükümeti ile seçimlere gidilmesinden söz ediyor. Tarafsızlık üzerine ettiği yemini defalarca çiğneyen 'sorumsuz' Cumhurbaşkanı, bu sorumsuzluğun verdiği cesaretle gazetecilerin 'sarayın kapı kulu' olduğunu zannediyor."