Erdoğan haklı, AKP rekor kırdı: CPJ Türkiye’yi tutuklu gazeteciler lideri seçti!

Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ)’nin tutuklu gazetecilere ilişkin hazırladığı 2012 yılı raporunda Türkiye birinci sırada yer aldı.

CPJ’nin dünyadaki tutuklu gazetecilere ilişkin hazırladığı raporda Türkiye en çok gazeteci tutuklayan ülke olarak birinci sırada yer aldı.

Raporda eksik liderlik...
CPJ’nin raporuna göre, Türkiye cezaevlerinde 49 gazeteci ile tutuklu gazeteciler listesinde birinci sırada yer aldı. Buna karşın Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu’nun 28 Kasım 2012 tarihli raporuna göre Türkiye cezaevlerinde tutuklu bulunan gazeteci sayısı tam 77.

Buna karşın Türkiye bu sayı ile de raporun birinci sırasına otururken, Türkiye’yi 45 gazeteci ile İran, 32 gazeteci ile Çin, 28 gazeteci ile Eritre, 15 gazeteci ile Suriye, 14 gazeteci ile Vietnam, 9 gazeteci ile Azerbaycan, 6 gazeteci ile Ethiopia, 4’er gazeteci ile de Özbekistan ve Suudi Arabistan izledi.

Erdoğan haklı
‘Türkiye’nin gazeteci hapseden ülkeler arasında en kötüsü’ olduğunu açıklanırken, bu veriler dün bütçe görüşmeleri sırasında Başbakan Erdoğan’ın söylediği sözleri akıllara getirdi:

“Biz hemen her alanda Cumhuriyet'in rekorlarını kırıyoruz diyorsak bunu cumhuriyet ve millet adına bir kazanım olduğunu ifade ediyoruz. Rekorları elde etmiş olmamızdan kimse rahatsız olmasın. Bundan herkes mutluluk duysun istiyoruz.”

(soL – Haber Merkezi)