Erdal Şafak, Boz Mehmet ve yoldaşlarından özür diledi

Engin Ardıç’ın Mehmet Bozışık’la ilgili hakaretler dolu yazısı nedeniyle dostlarının Sabah’ı protesto etmesinin ardından Erdal Şafak, Sabah gazetesi adına özür diledi.

Engin Ardıç, 23 Ağustos günü kaleme aldığı köşe yazısında Boz Mehmet lakaplı komünist Mehmet Bozışık’a hakaretler yağdırmıştı. Bozışık’ın yoldaşları, Engin Ardıç ve Sabah gazetesini bu yazıdan dolayı protesto etmişlerdi. Protestolar sonucunda Erdal Şafak, Sabah adına özür açıklaması yayınladı.

Engin Ardıç ne demişti?

Ardıç, Bozışık’la ilgili şu satırlara yer vermişti:

“Bir zamanlar 'Boz Mehmet' diye bir adam vardı, 'eski tüfeklerden', gizli TKP üyesi, sıkı komünist. Boz Mehmet aynı zamanda bir fabrikatördü. İzmir'de fabrikası vardı.
"İşçiyi de üç otuz paraya çalıştırırdı. İşçiler zam istedikleri zaman da onlara şöyle derdi: 'Acele etmeyin... Yakında devrim patlayacak... O zaman bu fabrika zaten sizin olacak... Şimdilik dayanın...'
"Bu tür yaratıklar beni hep çok eğlendirdiler. Durup durup beni haklı çıkardıkları için de aslında onlara teşekkür borçluyum.”

Bozışık’ın dostlarından yanıt
Boz Mehmet’in yoldaşlarından Zafer Aydın, Muzaffer Demirci , Erhan Kaplan, Erdoğan Aydın , Cemal Polat ve Aziz Çelik, Engin Ardıç’ın bu yazısına bir açıklamayla yanıt verdiler. Açıklamada “Ardıç hakaret etmek için yalan uydurmakta, sonra o yalana dayanarak hakaret etmektedir. Ardıç, 1998 yılında yaşamını yitirmiş ve bu yalanlara yanıt veremeyecek bir insana saldırmaktadır” denildi.

Ardıç’ın Bozışık’la ilgili satırlarındaki tek doğrunun, Bozışık’ın komünist olduğu bilgisi olduğunu vurgulayan yoldaşları, “Bunun dışındaki her şey yalandır. Bozışık ömrü mücadele ile geçmiş, işkencelere maruz kalmış ve 16 yıl hapis yatmış, defalarca sürgün cezasına çarptırılmış başı dik bir komünistti. Türkiye Komünist Partisi (TKP) Merkez Komitesi üyesi olan Bozışık, ayrıca Türkiye Birleşik Komünist Partisi, Sosyalist Birlik Partisi ve Birleşik Sosyalist Parti'de kuruculuk ve yöneticilik yaptı” dediler ve Ardıç’ın yalanlarına ayrıntılı olarak yanıt verdiler.

Erdal Şafak özür diledi

Bozışık’ın dostları, bu yanıt açıklamasını herkesin Sabah gazetesine göndermesini istedi. Sonunda Sabah gazetesi yayın yönetmeni Erdal Şafak, gelen tepki mailleri nedeniyle özür diledi.

Gelen tüm tepki mektuplarının birer çıktısını alarak Engin Ardıç’a ileteceğini söyleyen Şafak, “Ve onun yerine ve de SABAH adına, Boz Mehmet'in tüm yoldaşlarından özür diliyor, Bozışık'ın anısı önünde saygıyla eğiliyorum...” dedi.

(soL - Haber Merkezi)