'Eninde sonunda Başkanlık Sistemi'

AKP'nin yayın organlarından Star gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce, "Eninde sonunda Başkanlık Sistemi" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Gülerce, "1 Kasım zaferinin anlattıklarından biri de budur..." dedi.

Haber Merkezi

Düşürülen Rusya savaş uçağı ve iki gazetecinin tutuklanması sonrası Hüseyin Gülerce "başkanlık sistemi"ni yazdı.

"Eninde sonunda Başkanlık Sistemi" diyen eski cemaatçi Gülerce, şu ifadeleri kullandı:

Mevcut sistemle gidemeyeceğimize, yerimizde de sayamayacağımıza göre yeni sistem ne olmalı? Bu sorunun muhalefette bir cevabı yok.

AK Parti’nin ise bir cevabı var. Artık Cumhurbaşkanını halk seçtiği için sistem sancısı iyice artmıştır. Bugün aynı partinin ahenkli çalışan insanları olarak Sayın Erdoğan ile Sayın Davutoğlu arasında bir problem yok. Ancak bu haliyle potansiyel kriz tehlikesi mevcut. AK Parti diyor ki, Başkanlık sistemi ile yolumuza devam edebiliriz...

İzahını da yapıyor: Hazırlanacak özgürlükçü ve insan odaklı yeni Anayasa ile yasama ve yürütmenin müstakil olarak etkin olduğu, güçler ayrılığının tahkim edildiği, demokratik denge ve kontrol mekanizmalarının öngörüldüğü, toplumsal farklılıkların siyasal temsilinin sağlandığı, yerel yönetimleri güçlendirildiği, karar alma süreçlerinin hızlandığı yeni bir siyasal sisteme geçebiliriz.

Bunu AK Parti istiyor, diyerek karşı çıkmak, “Erdoğan diktatör olmak istiyor” kurnazlığına sapmak çare değil. Göreceksiniz Türkiye, milletimizin sağduyusu ile sistem problemini de referandumla çözecek. 1 Kasım zaferinin anlattıklarından biri de budur...