Eğitim sistemi feci sarsıldı!

Dinci haber sitelerinin bugün haberini yaptığı bir "sınav kağıdı örneği", içeriğiyle güldürdü. Ancak daha fenası, gerçekmiş gibi haberleştirdikleri belgeyi okumamış olmaları…

Toplumsalhafiza.com adlı bir internet sitesi, bir lise öğrencisinin sözde "felsefe sınavında verdiği cevabı" içeren sınav kağıdını haberleştirdi.

Kağıtta görüldüğü kadarıyla öğrenci, öğretmenin "Bana bu sandalyenin var olmadığını kanıtlayın" sorusuna, "Hocam vallahi var, Allah çarpsın kiii" tadında, yalvaran, herhangi bir zeka kırıntısı taşımayan bir yanıt veriyor.

Bu haberi Habervaktim, Timeturk gibi dinci siteler haber yaptı. Söz konusu sitelerin bu saçmasapan "belgeyi" haber yapmasının nedeni, öğrencinin yanıtında takındığı "allah'çı" tavırdı. Habervaktim, haberi ilk verişinde "ateist öğretmene dindar öğrencinin verdiği cesur cevabı" övüyordu, fakat sonradan bu ifadeler haberden çıkarıldı.

Bu "belge"nin bu haliyle haber yapılması bile yeterince komik. Hatta Habervaktim'in "Eğitim sistemini sarsacak cevap" ve "Lise öğrencisinin verdiği cesur cevap" başlıklarıyla manşetten duyuracak kadar ciddiye alması, daha da komik.

Ancak en komiği, "belge"nin bir belge falan değil, komiklik olması. Zira bu "sınav kağıdı"nın üzerinde okulun adı olarak "Lise dö Sen Benuğa" yazıyor. Bu, belli ki İstanbul'daki Fransız lisesi Saint Benoit'nın okunuşuna gönderme yapan bir komiklik. Kağıt da uydurulmuş bir kağıt.

Görüldüğü üzere, durum gerçekten saçmasapan!

(soL)