Dünya basını istifaları yazıyor, yandaş basın uyuyor!

Dış basında AKP'li bakanların istifası manşetlerde yer buldu, Türkiye'de ise yandaş basın kendi yayınını dahi sansürlüyor.

(soL - Dış Haberler) Amerikan New York Times gazetesi, “Erdoğan’ın soruşturmaya müdahalesi, disipliniyle tanınan partisinin birliğini tehdit ediyor” yorumunda bulundu. Gazete, “Yolsuzluk skandalının Erdoğan hükümetine meydan okuduğu ve ülkeyi kutuplaştırdığını” yazdı.

Amerikan Wall Street Journal gazetesi de Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve İçişleri Bakanı Muammer Güler’in, “oğullarını kapana kıstıran yüksek profilli bir yolsuzluk soruşturması” üzerine istifa ettiklerini belirtti.

Katar merkezli El Cezire televizyonu, Türkiye’nin sansasyonel yolsuzluk operasyonu ve bakanların istifasıyla sarsıldığını vurguladığı haberinde, Bayraktar’ın Erdoğan’ı istifaya çağırmasına dikkat çekildi.

BBC ise haberinde, “Türk Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve İçişleri Bakanı Muammer Güler, oğullarının, hükümeti vuran bir yolsuzluk soruşturması kapsamında suçlanmaları üzerine istifa ettiler” dedi. Erdoğan’ın soruşturmayı yürütenleri, “iktidarına zarar vermek için kullandıkları ellerini kırmakla tehdit ettiğini” yazdı.

Dubai merkezli El Arabiya televizyonu da “Skandal, Türkiye’nin siyasi elitini vurdu ve Erdoğan’ın Adalet ve Kalkınma Partisi’ne ciddi bir meydan okuma oluşturdu” yorumunu yaptı.