'Dışarıdaki Gazeteciler'den 'Tasmalı değil kelepçeliyiz' eylemi için çağrı

Tutuklu gazetecilerle dayanışma çağrısı yapan 'Dışarıdaki Gazeteciler', KCK, Odatv, Devrimci Karagah ve diğer davalardan tutuklu bütün gazetecilerin tek "suçunun" gizlenmeye çalışılan gerçekleri duyurmak olduğunu söyledi ve adaletsizliği protesto için Cuma akşamı saat 19:00'da Taksim meydanında buluşma çağrısı yaptı.

Tutuklu gazetecilerle dayanışma çağrısı yapan 'Dışarıdaki Gazeteciler', KCK, Odatv, Devrimci Karagah ve diğer davalar nedeniyle tutuklu bulunan gazetecilerin tek "suçunun" toplumdan gizlenmeye çalışılan gerçekleri duyurmak olduğunu söyledi ve adaletsizliği protesto etmek için yarın akşam saat 19:00'da Taksim meydanında buluşma çağrısı yaptı. Eylemle ilgili çağrı metnini aynen yayınlıyoruz:

"Pozantı Cezaevi’ni,
Roboski katliamını,
Kimyasal silahları,
Faili meçhulleri,
Gözaltında kaybedilenleri,
“İntihar etti” denilen askerleri yazdıkları için,
24 Aralık 2011’de 36 gazeteci tutuklandı.
Haklarında 800 sayfa iddianame yazıldı.
Ve bir kez daha gördük ki “suçları” büyük: Sayfalarca haber yaparak, toplumdan gizlenmeye çalışılan gerçekleri duyurmak, tarihe not düşmek…

Aynı “suçu” işleyenleri geçmişte öldürerek, şimdi hapse atarak susturmayı deniyorlar.
Geçmişte başaramadılar, bu kez de başaramıyorlar.
KCK adı altında yapılan operasyonda tutuklanan ve 5 aydır hapiste olan meslektaşlarımız, artık “içeriden” bildiriyor, parmaklıkların ardında olanları anlatıyorlar.
Onlar içeride de susmayacaklarını kanıtladı, biz de Dışarıdaki Gazeteciler olarak hem onların yanında olduğumuzu hem de bizi susturamayacaklarını bir kez daha söylemek için meydana çıkıyoruz.

KCK, Odatv, Devrimci Karargah ya da adı ne olursa olsun, aslında aynı “operasyonla”
Değil 100, 1000 gazeteci de hapse atılsa gerçeklerin saklanamayacağını söyleyeceğiz bir kez daha.
Gazetecileri karalayarak, aslında gerçeğin üstünü örtme çabasında olanlara
“Tasmalı değil kelepçeliyiz” diyeceğiz.

8 Haziran Cuma akşamı saat 19:00’da Taksim meydanında buluşup, içerideki gazetecilerin fotoğraflarıyla birlikte Galatasaray meydanına yürüyoruz.
“Adaletsizliğin ve bu dönemde yaşananların tümünün tanığıyım” diyenleri, susmayacaklarını haykırmak için yanımızda olmaya çağırıyoruz.

Dışarıdaki Gazeteciler"